Fırında Makarna tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Fırında Makarna Nasıl Yapılır?

Fırında Makarna nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Makarna Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Fırında Makarna tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Fırında Makarna Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Fırında Makarna nasıl hazırlanır, Fırında Makarna yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Fırında Makarna için Malzemeler:


500 gr çubuk makarna 200 gr beyaz peynir 60 gr margarin 1 bardak süt 2 adet yumurta ½ fincan un ½ çay bardağı zeytinyağı 1 kaşık salça su tuz


Fırında Makarna Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Bir tencere içine 3 bardak su ve 1 bardak süt döküp kaynatın; makarnayı bu karışımda haşlayın. Bir tavada margarini kızdırmadan eritin, zeytinyağını, salçayı, unu ve yumurtaları katın. Rendelenmiş beyaz peyniri de ekleyip iyice karıştırın. Kullanacağınız fırın kabını yağlayın ve makarnanın yarısını buraya yayın; hazırladığınız bulamacın da yarısını gezdirin. Kalan makarnayı aktarıp kalan sosu da en üste yaydıktan sonra 160derecede kızartıp sıcak olarak servis edin.


Fırında Makarna 2. tarifi


Fırında Makarna için Malzemeler:


½  paket çubuk makarna, 2,5 bardak süt, 4 adet yumurta, 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri, 3 kaşık margarin, su, tuz
Fırında Makarna Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Makarnayı kırmadan usulüne göre haşlayın, pişince fazla suyunu süzün. Yağı eritin ve yemeğe karıştırın. Süt ile yumurtaları çırpın, onu da yemeğe karıştırın. Makarnayı fırın kabına alın, üzerine kaşar peyniri serpin. 180derecede kızarana kadar pişirin.


 Fırında Makarna 3. tarifi


Fırında makarna için Malzemeler:


1  paket makarna 250  gr kaşar peyniri 1 çay bardağı süt 2 çorba kaşığı tereyağı 1  kaşık salça Tuz
Fırında makarna Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Makarnalar suda haşlanır. Süzülmeye bırakılır. Kaşar peyniri bir kaba rendelenir. Süt, salça ve tuz karıştırılarak sos haline getirilir. Makarnalar tepsiye yayılır ve üzerine hazırlanan sos dökülür. Orta hararetli fırında 20 dak. kadar pişirilir. Fırndan çıknca tepsi ters çevirilir ve dilimler halinde servis yapılır.


 Fırında Makarna 4. tarifi


fırında makarna için Malzemeler:


1  paket kalın çubuk makarna 2,5 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 2,5 su bardağı süt 2 yumurta 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri Tuz karabiber


fırında makarna Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Büyük ve derin bir tencereye bol su doldurun. İçine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra makarnayı kırmadan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin, bir kevgire boşaltın, soğuk sudan geçirerek süzülmeye bırakın. Küçük bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin, içine unu koyup tahta  kaşıkla karıştırarak un saranncaya kadar kavurun. Sütü ilave edin, kısık ateşte karıştırmayı sürdürerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alın. El dayanacak kadar ılındığında içine tuz, karabiber koyun ve yumurtaları kırıp hızlı hızlı karıştırın. Fırını 200 derecede ısıtın. Bir borcamı veya fırın tepsisini kalan tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız sosun yarısını tepsiye döküp bir  kaşıkla düzleştirin. Üzerine süzülmüş makarnayı koyup, elinizle veya bir kaşığın tersiyle bastırarak düzleyin Kalan sosu üzerine dökün. En üstüne peynir rendesini serpiştirip fırının orta rafında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirip 5-10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine karabiber serperek servis yapın.


 Fırında Makarna 5. tarifi


Fırında Makarna II için Malzemeler:


500 gr makarna 50 gr margarin 30 gr tereyağı 1,5  bardak rendelenmiş kaşar peyniri ½  bardak süt 4 adet yumurta su karabiber kırmızıbiber tuz


Fırında Makarna II Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Makarnayı usulüne göre haşlayarak suyunu süzün ve soğuk su içine dökerek 10dk bekletin. Tencerede yağları eritin, iyice süzdüğünüz makarnayı tencereye aktarın. (1 bardak)Peyniri, tuzu, biberi de ekleyerek iyice karıştırın. Kullanacağınız fırın kabını yağlayıp makarnayı yerleştirin ve kalan peyniri serpin. Ayrı bir tasta yumurtaları süt ile iyice çırpın ve bunu makarnaların üzerine dökün. Az kırmızı biber serpip 160derecede kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servise sunun.

 

hamur-isi---bolge-gundem.jpg

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

tarifi-2.jpgtarifi-10.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡