Fırında Sebzeli Balık tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Fırında Sebzeli Balık Nasıl Yapılır?
Fırında Sebzeli Balık nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Sebzeli Balık Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Fırında Sebzeli Balık nasıl hazırlanır, Fırında Sebzeli Balık yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Fırında Sebzeli Balık için Malzemeler:
1 kg balık (kefal, levrek, kırlangıç) 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 adet orta boy patates 1 adet orta boy kereviz 2 demet demet taze soğan 2 demet dereotu 1 adet orta boy havuç 1 demet maydanoz 4 adet yumurta 2 adet sivri biber 4 dilim bayat ekmek 2 yemek kaşığı limon suyu tuz,karabiber
Fırında Sebzeli Balık Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Balığı, az suda on dakika kadar haşlayıp soğuttuktan sonra derisini ve kılçıklarını ayıklayın, ezmeden küçük parçalara bölün. Kereviz, patates ve havucu rendeleyin. Soğan, dereotu, maydanoz ve sivribiberleri çok ince kıyıp, doğrayın. Bunu balıklar ile birlikte derince bir kapta, çok ezmeden bir kaşıkla karıştırın. Dört yumurtayı ayrı bir kapta çırpın. Ekmek dilimlerini tencerede kalan balık suyu ile ıslatıp, yumurtalar ve sıvıyağ ile birlikte karışıma ilave edin, payreks bir tabağa 4 cm yüksekliği aşmayacak şekilde yerleştirin. Üstüne galeta unu serpin,fırında hafif kızarıncaya dek pişirip, servis yapın.