Garson (Servis Elemanı) Mesleği Nedir, Nasıl Olunur, Ne iş Yapar?

Servis masası hazırlama, müşterileri karşılama, yiyecek ve içecek siparişi alma ve servis yapma, alma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir

Garson (Servis Elemanı) Mesleği Nedir, Nasıl Olunur, Ne iş Yapar?

Meslek Bilgileri

  

Meslek Kodu : 5131.02

 
  

Meslek Adı : Garson (Servis Elemanı)

 
  
  

Grup Bilgileri

  

Meslek Ana Grubu : Hizmet Ve Satış Elemanları

 
  

Meslek Alt Ana Grubu : Kişisel Hizmetler Veren Elemanlar

 
  

Meslek Grubu : Garsonlar Ve Barmenler

 
  

Meslek Birim Grubu : Garsonlar

 
  

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim

 
  
  

Meslek Detay Bilgileri

  

Meslek Tanımı :

 

Servis masası hazırlama, müşterileri karşılama, yiyecek ve içecek siparişi alma ve servis yapma, alma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir

 
  

Görev ve İşlem Basamakları :

 

Ne iş Yapar? Garson (Servis Elemanı), işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak:

a)            Kişisel hazırlık yapmak,

b)           Masa, sandalye, servis takımlarını hazırlamak vb. servis öncesi hazırlıklarını yapmak,

c)            Rezervasyon ve menü kontrolü yapmak,

d)           Ziyafet, büfe, konferans, kokteyl düzenlemelerini hazırlamak,

e)           Müşterileri karşılamak,

f)            Müşterilere yiyecek, içecek seçimine ilişkin tavsiyelerde bulunmak,

g)            Müşterilerden yiyecek ve içecek siparişi almak,

h)           Yiyecek ve içecek servisi yapmak,

i)             Özel servis teknikleri (geridon, flambe vb.) kullanarak  yiyecek servisi yapmak,

j)             Hesabı tahsil etmek,

k)            Müşterilerin istek ve şikayetlerini alarak yetkililere iletmek,

l)             Müşterileri uğurlamak,  vb.  görev ve işlemleri yerine getirir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡