Gelinim Mutfakta Ispanaklı Mantarlı Açık Börek tarifi | Ispanaklı Mantarlı Açık Börek nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?
Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler tadına doyum olmayan Ispanaklı Mantarlı Açık Böreğini yapıyor. Programın başlamasıyla kağıt kalemleri hemen eline alan hanımlar yarışmada verilen yemek tarihlerini kendi mutfaklarında deniyor. Peki Ispanaklı Mantarlı Açık Börek nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte Gelinim Mutfakta Ispanaklı Mantarlı Açık Börek tarifi ...
Kanal D'nin reyting rekortmeni Gelinim Mutfakta yarışmasında 8 Haziran günü gelinler hünerlerini sergilemeye devam ediyor. Yarışmacılar bu kez börek açacak. İşte Ispanaklı Mantarlı Açık Börek nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? sorularının yanıtları.
ISPANAKLI MANTARLI AÇIK BÖREK MALZEMELERİ
*1 adet yufka
*2 adet lavaş
*8-10 adet mantar
*100-150 gram ıspanak
*2-3 dal taze soğan
*1 çorba kaşığı tereyağı
*1 çorba kaşığı zeytinyağı
*100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
*200 gram beyaz peynir
*3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Sosu için malzemeler şöyle;
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber
Üzeri için malzemeler şöyle;
50 gram küp doğranmış kaşar peyniri
2-3 adet kiraz domates
ISPANAKLI MANTARLI AÇIK BÖREK NASIL YAPILIR?
İlk olarak tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtalım. Ardından doğranmış mantarları 4-5 dakika soteleyelim.
Sonra kıyılmış ıspanak ve taze soğan ekleyip 5 dakika kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirelim. Altını kapatıp kenara aldıktan sonra kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştıralım.
Bu kez tüm sos malzemesini çukur bir kaba alıp çırpalım ve sonra yufkayı 22-24 cm çapında yuvarlak cam bir fırın tepsisine kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirelim.
Önceden rendelediğimiz kaşar peyniri ve beyaz peyniri bir kapta ezelim. Yufkalarımızın üzerine sos sürdükten sonra lavaşlardan birini yerleştirelim. Lavaşın üzerine de aynı şekilde sostan sürüp peynirli karışımı yayalım. Tüm lavaşları aynı şekilde yerleştirip üzerine sos sürelim. Sonra da ıspanaklı karışımı yayalım.
Yufkanın kenarlarını üzgün görünmesi için kıvırıp içeri doğru katlayalım. Üzerine de küp doğranmış kaşar peyniri serpelim ve önceden ısıttığımız 190 derece fırında yarım saat pişirelim. Fırından aldıktan sonra ise kiraz domateslerini 4'e bölüp üzerine ekleyelim ve hazır. Afiyet olsun.