Gelinim Mutfakta Kremalı Mantarlı Fırın Makarna tarifi nasıldır? Malzemeleri neler?
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Kremalı mantarlı fırın makarna yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Kremalı mantarlı fırın makarna nasıl yapılır? Tarifi nasıldır? Malzemeleri neler? ise merak konusu oldu. İşte tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Kremalı mantarlı fırın makarna yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Kremalı mantarlı fırın makarna nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte tarifi
Kremalı Mantarlı Fırın Makarna
Gelinim mutfakta 30 Ekim Çarşamba puan durumu nedir? Puan tablosu 30 Ekim
Gelinim Mutfakta 30 Ekim 2019 kim kazandı? Gün birincisi kim oldu? Çeyreği kim aldı?
Kremalı Mantarlı Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler
1 paketmakarna
Kremalı mantarlı makarna sosu için:
1 yemek kaşığıtereyağı
1 yemek kaşığızeytinyağı
300 grammantar
1 su bardağıhaşlanmış bezelye
1 su bardağıkrema
1 su bardağırendelenmiş eski kaşar (ya da arzu ettiğiniz yağlı
1/4 demetdereotu
1/2 çay kaşığıtuz
1/4 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
Üzeri için:
10 adetçok küçük doğranmış frenk soğanı (arzuya göre yeşi
KREMALI MANTARLI FIRIN MAKARNA PÜS NOKTASI
Fotoğrafta olduğu üzere içi boş ve kıvrık yapılı (Çarliston makarna) makarna çeşitlerini kullanmanız sosu rahatça içine çekecek ve tarifin lezzetini artıracaktır.Sosu içine hapsetmesi için haşlanmış makarnayı durulamayın.
Kremalı-mantarlı makarnayı, arzuya göre ısıya dayanıklı küçük kaplarda da pişirebilirsiniz.
KREMALI MANTARLI FIRIN MAKARNA NASIL YAPILIR?
Kremalı mantarlı sosu hazırlamak için; üzerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları küçük küpler halinde doğrayın. Bol suda yıkayıp ayıkladığınız dereotu yapraklarını incecik kıyın.
Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir sos tenceresinde kızdırın. Mantarları ekleyip yüksek ateşte soteleyin. Haşlanmış bezelyeleri ilave edip karıştırın. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle tatlandırın.
Bu esnada sosu iyice içine çekmesi için; derin bir tencerede kaynamakta olan bol suda içi boş ve kıvrık yapılı makarnayı,10 dakika kadar haşlayın.
Baharatlarla tatlanan makarna sosuna krema ekleyip kısık ateşte, kısa bir süre daha pişirin. 1/2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar ve dereotu ilavesiyle karıştırıp ocaktan alın.
Haşlanan makarnanın suyunu süzüp sos tenceresine alın. Kremalı mantarlı makarna sosuyla harmanlayıp ısıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın.
Üzerine geriye kalan rendelenmiş eski kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif bir renk alana kadar yaklaşık 15-20 dakika fırınlayın.
Fırından çıkardığınız makarnayı arzuya göre küçük küçük doğranmış frenk soğanları eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.