Güveçte Kaşarlı Kavurma nasıl yapılır? Güveçte Kaşarlı Kavurma tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Güveçte Kaşarlı Kavurma'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Güveçte Kaşarlı Kavurma ise merak konusu oldu. Güveçte Kaşarlı Kavurma nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Güveçte Kaşarlı Kavurma İşte tarifi.

Güveçte Kaşarlı Kavurma nasıl yapılır? Güveçte Kaşarlı Kavurma tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Güveçte Kaşarlı Kavurma'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Güveçte Kaşarlı Kavurma ise merak konusu oldu. Güveçte Kaşarlı Kavurma nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Güveçte Kaşarlı Kavurma İşte tarifi.

GÜVEÇTE KAŞARLI KAVURMA NASIL YAPILIR?

GÜVEÇTE KAŞARLI KAVURMA MALZEMELER

Güveçte Kaşarlı Kavurma Malzemeleri
500 gr. kuşbaşı dana eti
1 adet orta boy soğan
2,5 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet büyük boy domates
½ su bardağı su
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
1 su bardağı kaşar peyniri – rende
Patates Püresi için Malzemeler
8 – 10 adet patates
3 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı krema
Tuz
Beyaz biber
½ adet muskat rendesi
1 tutam toz kırmızı biber

Güveçte Kaşarlı Kavurma nasıl yapılır? Güveçte Kaşarlı Kavurma tarifi..

Güveçte Kaşarlı Kavurma Yapılışı

Soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
Tencereyi ocağa alın ve ısıtın. Etleri ekleyin ve hafif kavurun. Etler hafif kavrulunca soğanı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tereyağını ekleyin ve kavurun. Sarımsak, sivri biber ve biber salçasını ekleyin kavurun. Domatesleri ve suyu tencereye ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve et suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Pişmeye yakın tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ilave ederek karıştırın, piştikten sonra ocaktan alın.

Püre için;

Patatesleri haşladıktan sonra soyun. Patatesleri bir tencereye alın. Tereyağı ve yarım bardak kremayı ekleyip, ezmeye başlayın.
Tuz, beyaz biber, muskat rendesi ve toz kırmızı biberi ekleyip, bir spatula yardımıyla ezerek karıştırın. Ardından ateşten alın.

Birleştirmek için;

Bir güveç kabının içine hazırladığınız patates püresini yayın ve ortasına bir çukur açın. açtığınız çukurun içine hazırladığınız eti, üzerine de rendelediğiniz kaşar peynirini serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Sıcak servis edin.
Bir güveç kabın içine pişen etleri alın. Üzerine kaşar peyniri serpin. 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Çıkarıp sıcak servis edin.

 

tarifi-8.jpgtarifi-5.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡