Güveçte Mercan Balığı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Güveçte Mercan Balığı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte Mercan Balığı Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Yayınlanma:
Güncelleme:
Bugün sizlerle Güveçte Mercan Balığı nasıl hazırlanır, Güveçte Mercan Balığı yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Güveçte Mercan Balığı için Malzemeler:
1 adet büyük mercan balığı 1 bardak beyaz şarap 2 kaşık galeta unu 2 kaşık sıvıyağ 1 kaşık margarin 10 adet mantar tuz karabiber
Güveçte Mercan Balığı Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Balığı temizleyip yıkayın ve küçük dilimlere ayırın. Mantarları az yağda hafif sote edip güveç tenceresine alın. Balıkları ilave edin. Şarabı ve unu katın. Tuzunu biberini ayarlayın, margarini daha ufak parçalara ayırarak tencereye yerleştirin. 180derecede pişirip maydanoz ve limon dilimleriyle servis edin.
Yemek Tarifleri