Halep Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Halep Çorbası Nasıl Yapılır?
Halep Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Halep Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Halep Çorbası nasıl hazırlanır, Halep Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Halep Çorbası
Halep Çorbası için Malzemeler:
6 bardak et suyu 4adet patates 2 adet şalgam 1 adet havuç 2 sap kereviz 2 adet yumurta sarısı 1 adet limon 1 fincan un 1 kaşık margarin 1 fincan kırık pirinç tuz
Halep Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Sebzeleri temizleyerek doğrayın hazır olsunlar. Bir tencerede et suyunu hazırlayın kaynayınca kırık pirinci katın pişsin. Pirinçler haşlanınca sebzeleri de katın. Sebzelerde yumuşayınca bunları süzgeçten ezerek geçirin. Bir tavada yağı eritip unu kavurun ve çorbaya ekleyin. Yumurta sarılarını limon ve tuz ile çırpın 1kepçe çorba suyu ekleyip çorbaya dökün. Karıştırarak bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.