Hamsi Tava tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Hamsi Tava Nasıl Yapılır?

Hamsi Tava nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Hamsi Tava Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Hamsi Tava tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Hamsi Tava Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Hamsi Tava nasıl hazırlanır, Hamsi Tava yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Hamsi Tava için Malzemeler:

1/2  kg Hamsi 100 gr mısır unu 100 gr beyaz un Bir tutam tuz Zeytinyağ

Hamsi Tava Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Hamsileri bol su ile yıkayıp, kağıt havlu ile iyice kurulayın. Unları ve tuzu karıştırarak balıkları bu karışıma iyice bulayın. Derince bir tava veya kızartma tenceresine zeytinyağını koyun (ben kızartma olduğundan yağın yanmaması için riviera zeytinyağı kullanıyorum). Yağ iyice kızdıktan sonra balıkların fazla unlarını silkeleyerek kızartın.

tarifi-9.jpgtarifi-5.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡