Hamurkar (Bisküvi) (Makineyle) mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?
Hamurkar (Bisküvi) (Makineyle)mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Hamurkar (Bisküvi) (Makineyle)meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.
Meslek Bilgileri
Meslek Kodu : 8160.46
Meslek Adı : Hamurkar (Bisküvi) (Makineyle)
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Tesis Ve Makine Operatörleri Ve Montajcılar
M. Alt Ana Grubu : Sabit Tesis Ve Makine Operatörleri
M. Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri
M. Birim Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Çeşitli bisküvi hamuru hazırlayan bir makineyi çalıştıran kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Hamurkar (Bisküvi) (Makineyle) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
Hamur miktarına göre, kazana maya, un, şeker ve diğer maddeleri koymak,
Kazanın ve karıştırıcının dönmesini sağlamak,
Hamurdan numune alarak istenilen kıvamda olup olmadığını kontrol etmek,
İşlem sonunda kazanın çalışmasını durdurarak hamuru boşaltmak,
Makinenin bakım ve temizliğini yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Hamurkar (Bisküvi) (Makineyle)Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Grafik Öğretmenimesleği için “2320.32” kod olarak kullanılır iken Halk Oyunları Oyuncusu (Afyonkarahisar Yöresi)mesleği için “2653.29” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;