Hollanda Soslu Balık tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Hollanda Soslu Balık nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Hollanda Soslu Balık Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Hollanda Soslu Balık nasıl hazırlanır, Hollanda Soslu Balık yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Hollanda Soslu Balık için Malzemeler:
1 kg balık(levrek, kefal, yayın) maydanoz 2dal kereviz 1 adet soğan 3 adet havuç 1 adet defne yaprağı ½ limon 2 adet yumurta sarısı 2,5 kaşık tereyağı ½ fincan su tuz karabiber
Hollanda Soslu Balık Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir tencere içine temizlenip iri parçalara böldüğünüz balığı koyun. Kerevizi, havuç ve soğanı ayıklayıp doğrayın ve onları da tencereye katın, defne yaprağını koyun. Suyunu tuzunu ayarlayarak ½ limon sıkın. Tencerenin kapağını kapatmadan bu şekil 45dk haşlayın. Yumurta sarılarını ½ fincan su ve az tuz ile çırpın. İçi kaynar su dolu bir kuşane içine oturtup ısıtın. Isınan yumurtalara kalan tereyağını minik parçalara bölerek katın, erisinler. Bu arada sürekli karıştırmalısınız. Karışım mayonez kıvamını alınca ocaktan alın ve içine 2 kaşık kadar limon suyu ekleyin. Haşlanan balıkları sudan çıkarıp kıyılmış maydanoz ve bu sos ile servis edin.