İkram Hizmetleri (Yiyecek İçecek İşletmeciliği) Meslek Elemanı mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

İkram Hizmetleri (Yiyecek İçecek İşletmeciliği) Meslek Elemanı mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile İkram Hizmetleri (Yiyecek İçecek İşletmeciliği) Meslek Elemanı meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

İkram Hizmetleri (Yiyecek İçecek İşletmeciliği) Meslek Elemanı mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu : 5120.02

Meslek Adı : İkram Hizmetleri (Yiyecek İçecek İşletmeciliği) Meslek Elemanı

Grup Bilgileri

M. Ana Grubu : Hizmet Ve Satış Elemanları

M. Alt Ana Grubu : Kişisel Hizmetler Veren Elemanlar

M. Grubu : Aşçılar

M. Birim Grubu : Aşçılar

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim

Meslek Detay Bilgileri

Meslek Tanımı Nedir?

Otel, lokanta, yemek fabrikası, fast-food, pastane vb yerlerde yiyecek-içecek hazırlayan ve sunumunu sağlayan kişidir.

Görev ve İşlem Basamakları :

İkram Hizmetleri (Yiyecek İçecek İşletmeciliği) Meslek Elemanı; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

iskur3-016.jpeg

Müşterilerin isteklerini almak,
İstekler doğrultusunda maliyeti hesaplamak ve müşteriye bildirmek,
Alınan istekler doğrultusunda malzemeyi satın almak,
Pişirme ve müşteriye iletme işlerinde görevli üniteleri görevleri doğrultusunda bilgilendirerek hizmetin zamanında ve kaliteli olarak yerine getirilmesini sağlamak,
Hizmetin yerine getirilmesinde oluşabilecek aksaklıklara müdahale ederek düzeltilmesini sağlamak,
Hizmet sonrası şikayet, dilek ve önerilerin alınmasını sağlamak,
Gıda ile ilgili kanun, tüzük ve yönetmelikleri takip etmek ve gereğini yapmak,vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

İkram Hizmetleri (Yiyecek İçecek İşletmeciliği) Meslek Elemanı Meslek Kodu Nedir?

SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Harmancı-Kahvemesleği için “8160.48” kod olarak kullanılır iken Hindi Yetiştiricisimesleği için “6122.11” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.

ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;

İkram Hizmetleri (Yiyecek İçecek İşletmeciliği) Meslek Elemanı Meslek Kodu “5120.02” olarak belirlenmiştir.

İŞKUR Meslek Kodlarının sıralı tam listesi için tıklayın

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡