İŞKUR Girişimci engellilere 50 bin lira hibe kredisi
Türkiye İş Kurumu İŞKUR tarafından kendi işini kurmak isteyen engellilere 30bin liralık hibe kredisini 50 bin lira çıkardığını duyurdu. Peki İŞKUR engelli hibesi nasıl alınır? detaylar haberimizde.
İŞKUR'dan yapılan yazılı açıklamada, en az yüzde 40 engelli raporuna sahip, iş kuracağı alanda mesleki eğitim belgesi veya girişimcilik eğitim sertifikası olan engellilere yönelik hibe desteğinin 2014 yılından itibaren uygulandığı hatırlatıldı.
Açıklamada hibenin, engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen "İdari Para Cezaları Fonu"ndaki kaynaktan karşılandığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:
"Yetkili Komisyon kendi işini kuracak engellilere 36 bin lira olan hibe miktarını yükseltmek için 9 Ekim'de toplandı. Toplantıda, kendi işinin patronu olmak isteyen engellilere verilecek hibenin 50 bin liraya çıkartılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda 2018 yılının 1. dönem projeleri için başvurular 11 Aralık'a kadar yapılabilecek. Vatandaşlar, başvuru rehberi ve formlara İŞKUR'un internet sitesinden ulaşabilecek."
İŞKUR engelli hibesi nasıl alınır?
Detaylı bilgiyi İŞKUR merkezlerinden veya 444 85 47'den bilgi alabilirsiniz.
İŞKUR’un Tarihi ve Kuruluşu hakkında
Tarihi bir kurum olan İŞKUR’un eski adı İş ve İşçi Bulma Kurumu (İİBK) idi. İİBK, 21 Ocak 1946 tarihinde 4837 Sayılı Kanun ile kuruldu. Temel amacı kamu istihdam hizmetlerini vermekti. Temel görevi “işçilere vasıflarına uygun iş; işverene de aradıkları vasıfta işçi bulmak” olarak belirlendi. 1960’lı yıllarda Almanya gibi sanayileşmiş ülkeler personel ihtiyaçlarını yabancı işçilerle karşılama yoluna gitti. İİBK, bu dönemde yurtdışına giden işçilere aracılık etmeye başladı. 1973 petrol krizinden sonra sanayileşmiş ülkelerde ciddi bir durgunluk ve işsizlik yaşandı. Bu durum, yurtdışı işçi talebini durma noktasına getirdi. Bu dönemde İİBK, yurtdışına işçi göndermeye odaklandığı için kamu istihdam hizmetlerinde ciddi sorunlar yaşanmaya başladı. Gelişen işgücü piyasasına ayak uyduramayan ve kendisini yenileyemeyen İİBK, zamanla işlevini yitirdi.