Izgara Köfte tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Izgara Köfte Nasıl Yapılır?

Izgara Köfte nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Izgara Köfte Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Izgara Köfte tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Izgara Köfte Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Izgara Köfte nasıl hazırlanır, Izgara Köfte yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Izgara Köfte için Malzemeler:
500  gr köftelik kıyma 1   adet küçük boy kuru soğan bir dilim bayat ekmek içi Kimyon Karabiber Tuz
Izgara Köfte Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Kıymayı derin bir yoğurma kabına alın. Izgara için mutlaka orta yağlı kıyma tercih edilmelidir. Soğanı ve bayat ekmeği rendenin ince kısmı ile rendeleyin. Kıymaya tuz, karabiber, soğan, ekmek içini ilave ederek yoğurun,kıymayı top haline getirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizi hafifçe yağlayın yapışmaması için ve kopartığınız parçayı önce top haline getirin daha sonra iki avucunuz içinde bastırark köfte şekli verin. Köfteleri geniş bir tabağa dizin, üzerine streç film kapatarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Izgarada önlü arkalı pişirerek sıcak servis yapın. Not:Ekmek yada yumurta koymazsam köftem dağılır diye düşünmeyin, iyi yoğurulan ve dinlendirilen köfte kesinlikle ızgarada dağılmaz. Servis Önerisi: Salata, patates kızartması, pilav ile çok güzel olur.


bolge-gundem-dolma-yemekleri-041.jpg

Kolay ve Lezzetli Yemek Yapmanın Püf Noktaları
 Herkes yemek yapabilir, fakat herkesin yaptığı yemek parmaklarınızı yiyeceğiniz kadar lezzetli olmayabilir. Hep tartışılmıştır, yemek yapmak bir yetenek mi? Evet belki de ama yemek yapmayı seven, sofra hazırlayıp misafir ağırlamayı çok seven bir toplum olarak bizim için yemek yapmak bir hayat tarzı oldu
Yemek Hazırlamak İçin Pratik Öneriler Nelerdir?
Yemek yapmaya başlamadan önce ellerinizi sıcak su ve sabunla güzelce yıkayın. Çiğ gıdaların kokuları ellerinize daha hızlı işleyeceğinden dolayı; et, balık veya tavuk ile temastan sonra ellerinizi yıkamayı ihmal etmeyin.
Pişirme sürecinde hem zaman kaybı olmaması açısından hem de aklınızın karışmaması için tüm malzemelerinizi tezgahın üzerine koyun. Ayn anda birkaç yemek yapmayın, tek yemeğe odaklanın.
Bazen çocuklarımız evde hiç yemediği yemeği, komşuda tabak tabak yiyor olabilir. Bu canınızı sıkmasın, gözümüzden kaçırdığınız ufacık püf noktalarıyla sizde lezzetli yemekler yapabilirsiniz
 Peki Yemeği Pişirirken Neler Önemlidir?
Çok güzel bir çorba yaptınız, çorbanız kaynadı ve siz kapağını açıp soğuması için bıraktınız. Bunu yapmayın. Çorba kaynadıktan sonra kapağını kapatın, kendi buharıyla daha da lezzetli olacaktır.
    Eskilerden söylenmiş bir söze inanıp yemeğin salçalısının iyi olduğunu düşünüyoruz. Yemeğin fazla salçalısı, salçanın baskın tadıyla yapmış olduğunuz yemeğin lezzetini gölgeler. Salçayı en aza indirip, salça yerine domates kullanabilirsiniz. Salça asidik bir yapıya sahip olduğundan dolayı, pişerken malzemelerin besin değerlerini öldürür, tükettiğiniz yemekten sadece tuz ve salça tadı alırsınız.
    Salçada tuz oranı fazla olduğundan dolayı salça kullanmak zorundaysanız eğer, tuz kullanmayın. Tuz daha sonra da ilave edileceğinden dolayı yemeklerinizi çok az tuzla yapmanız sağlığınız açısından daha iyi olacaktır.
    Et doğrama tahtalarınız ve sebze doğrama tahtanız ayrı olmalıdır. Et doğramada kullandığınız bıçakları, yıkamadan sebzede kullanmayınız. Sizde istemezsiniz tatlarının birbirine karışmasını.
    Yemeğe başta çok fazla su eklemeyin. Sonradan eklediğiniz su her zaman ılık olmalıdır.
    Patlıcanları yemek yapmadan önce tuzlu suda en az 15-20 dakika bekletirseniz bu acı tadını alacaktır.
    Soğanları soyarken gözyaşı dökmeyin, sirke serpin
    Soğan doğrarken gözlerinizin yanmaması için diğer öne ; soğanı kullanmadan önce buzlukta bekletirseniz, hem gözleriniz yanmaz, hemde soğanlarınız kolay doğranır ve daha parlak görünürler.
    Soğanlarınızın kararmasını istemiyorsanız biraz un ekleyebilirsiniz.
    Eğer yemeklerinizde kullanacağınız malzemelerin kalori değerlerini merak ediyorsanız rafinera.com'da yer alan Ne ne kadar Kaç kalori sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.
 Yemeğinizin sürekli kapağını açmak istemediğiniz için cam tencereli kapakta yaptınız ama buhardan göremiyorsunuz. Kapağın içini limon kabuğu ile silerseniz bir daha buhar olmayacaktır
    Hepimiz en az bir kere yemek yaparken taşırmışızdır, yemeğin taşmasını engellemek için tencerenin ağzına zeytinyağı sürün.
    Köfte yapmak istiyorsunuz ama tadı tam istediğiniz gibi olmuyor. Rafinera size tadını damağınızda bırakan köftenin sırrını veriyor; köftenin içine kattığınız ekmeği suyla ıslatmayın, et suyunda ıslatırsanız lezzeti artacaktır.
    Limonu hayatımızın her alanında kullanıyoruz. Bu sefer de etleri yumuşatmak için kullanacağız. En sert ete bile limon suyu kullandığınızda hem yumuşadığını hem de lezzetlinin artarak daha kısa sürede piştiğini göreceksiniz.
    Çay demlemeye dair bazı hükümler var; çay ne kadar uzun süre demlenirse tadının o kadar güzel olacağını sanıyoruz. Bu tamamen yanlış. Çay uzun süre beklediğinde içindeki maddelerin oranları değişerek bayatlamaya geçiyor. Çayınızın demlenmesi için 10 dk beklemeniz yeterli, lezzetinin daha güzel olduğunu göreceksiniz.
    Çarşıdan aldığımız maydanoz, dereotunun hemen sararmaması için, maydanoz ve dereotunu güzelce yıkayın. Temiz bir peçete yardımıyla iyice kurulayın. Naylon bir saklama kabı içerisine koyup, buzdolabında muhafaza edin. Uzun bir süre bozulmadan kaldığını göreceksiniz.
    Ekmeklerinizin hemen küflenmemesi için, ekmek kabının içine ufak bir kapta tuz koyabilirsiniz.

 

tarifi-8.jpgtarifi-3.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡