Kafkas Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kafkas Çorbası Nasıl Yapılır?
Kafkas Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kafkas Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kafkas Çorbası nasıl hazırlanır, Kafkas Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kafkas Çorbası
Kafkas Çorbası için Malzemeler:
12 bardak et suyu 1 adet pancar 1 adet havuç 1 adet küçük kereviz 2 adet soğan 4yaprak lahana 1,5 kaşık margarin ½ bardak aşurelik buğday 3 adet yumurta sarısı 1 bardak süt
Kafkas Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Buğdayı akşamdan ıslatıp ertesi gün bol su ile haşlayın.(taneler iyice yumuşasın) Bu arada sebzeleri temizleyip doğrayın. Bir tencerede yağı eritip soğanı kavurun; rengi dönünce diğer sebzeleri de ekleyip 10 dk daha kavurun. Sebzeler yumuşasın, et suyunu ve haşladığınız buğdayı ekleyin. Tuzunu ayarlayarak kaynamaya bırakın. Ocaktan alacağınız vakit süt ve yumurta çırpımını çorbaya gezdirin. Bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın.