Kantin İşletmecisi Mesleği Nedir, Nasıl Olunur?

Kantin İşletmecisi Mesleğinin maaşları, tanımı, ne iş yaptığı, nasıl olunduğu, meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kantin İşletmecisi Mesleği Nedir, Nasıl Olunur?

Meslek Bilgileri

  

Meslek Kodu : 5221.27

 
  

Meslek Adı : Kantin İşletmecisi

 
  
  

Grup Bilgileri

  

M. Ana Grubu : Hizmet Ve Satış Elemanları

 
  

M. Alt Ana Grubu : Satışlar İle İlgili Elemanları

 
  

M. Grubu : Mağaza, Dükkan Vb. Satış Elemanları

 
  

M. Birim Grubu : Perakende Ticaret İle İlgili Küçük İşyeri Sahipleri

 
  

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim

 
  
  

Meslek Detay Bilgileri

  

Meslek Tanımı Nedir?

 

Kışla, fabrika, okul, hastane, çay bahçesi vb. yerlerde yiyecek içecek ve çeşitli malzemelerin perakende ticaretini yapan kişidir.

 
  

Görev ve İşlem Basamakları :

 

Kantin İşletmecisi, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

  1. Tüketici ihtiyaçlarını karşılamak için tüketici talebini belirlemek,
  2. Satabileceği mal çeşidinin kalite ve miktarını tespit etmek,
  3. Toptancı ve imalatçı firmalarla temasa geçerek en uygun şartlarla mal satın almak,
  4. Malları tüketici beğenisine uygun şekilde teşhir etmek,
  5. Satılan malın cinsine göre fiyat ve etiketleme işlemlerini yapmak,
  6. Müşterinin istediği malzemelerin satışını yapmak,
  7. Müşterinin istediği yiyecek ve içecekleri hazırlamak,
  8. Hazırlanan yiyecek ve içeceklerin servis edilmesini sağlamak,
  9. Makbuz, fatura, senet, çek gibi ticari belgeleri düzenlemek,
  10. Kantindeki çalışanları sevk ve idare etmek,
  11. Kantinin satışa sunulan maların raflarda düzenli olmasını sağlamak,
  12. Eksilen biten ürünlerin temin edilmesini sağlamak,
  13. Yiyecek ve içecekleri hijyen kurallarına uygun olarak hazırlamak, hazırlanmasını sağlamak,
  14. Raf ömrü dolan ve bozulan ürünlerin satışını yapmamak,
  15. Envanter ve muhasebe kayıtlarını tutmak ve ya tutulmasını sağlamak,
  16. Kantinin temizliğini yapmak ve ya yapılmasını sağlamak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

2
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡