Karaçay Usulü İrmik Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Karaçay Usulü İrmik Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Karaçay Usulü İrmik Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Karaçay Usulü İrmik Çorbası nasıl hazırlanır, Karaçay Usulü İrmik Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Karaçay Usulü İrmik Çorbası
KARAÇAY USULÜ İRMİK ÇORBASI için Malzemeler:
1 KAHVE FİNCANI İRMİK 3 BARDAK TAVUK SUYU VEYA ET SUYU (EVDE YAPILMIŞ) 2 BARDAK SU 1 ADET YUMURTA 1 YEMEK KAŞIĞI UN 1 YEMEK KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI 1/2 LİMON SUYU TUZ 1 TATLI KAŞIĞI YAĞ KIRMIZI PUL BİBER VEYA NANE
KARAÇAY USULÜ İRMİK ÇORBASI Yemek Tarifi Hazırlanışı:
ET SUYU VE SU TENCEREYE KONUR.UN,BUĞDAY NİŞASTASI,YUMURTA,LİMON SUYU VE İRMİK BİR KASEDE İYİCE ÇIRPILIR.SU KAYNAMADAN BU KARIŞIM YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİLİR..TOPAKLANMAMASI İÇİN SÜREKLİ KARIŞTIRILIR.KAYNAMAYA BAŞLAYINCA TUZU İLAVE EDİLİR.5 DAKİKA DAHA KAYNATILIR.DİĞER TARAFTA BİR TAVADA YAĞ ERİTİLİR.İÇERİSİNE PUL BİBER VEYA NANE KONULARAK KIZDIRILIR.ÇORBANIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR.SERVİS YAPILIR. AFİYET OLSUN.