Karaçay Usulü yoğurtlu Havuç Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Karaçay Usulü yoğurtlu Havuç Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Karaçay Usulü yoğurtlu Havuç Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Karaçay Usulü yoğurtlu Havuç Çorbası nasıl hazırlanır, Karaçay Usulü yoğurtlu Havuç Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Karaçay Usulü yoğurtlu Havuç Çorbası
KARAÇAY USULÜ YOĞURTLU HAVUÇ ÇORBASI için Malzemeler:
1 BÜYÜK KASE YOĞURT 1 ADET KÜÇÜK BOY HAVUÇ 1 DİŞ SARIMSAK 1 YEMEK KAŞIĞI İRMİK 1 YEMEK KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI 1 YEMEK KAŞIĞI UN 1 ADET YUMURTA 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ NANE,KEKİK, TUZ 2 SU BARDAĞI TAVUK SUYU 2 SU BARDAĞI SU
KARAÇAY USULÜ YOĞURTLU HAVUÇ ÇORBASI Yemek Tarifi Hazırlanışı:
YUMURTA,UN,BUĞDAY NİŞASTASI,İRMİK,TUZU VE YOĞURDU İYİCE ÇIRPIN.İÇERİSİNE HAVUCU VE SARIMSAĞI RENDELEYİN.TAVUK SUYUNU VE ET SUYUNU TENCEREYE KOYUN. KARIŞIMI YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRARAK TENCEREYE İLAVE EDİN.ÇORBA KAYNAMAYA BAŞLAYINCA 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞINI,NANEYİ VE KEKİĞİ, BİR TAVADA KIZDIRIP ÇORBANIN ÜZERİNE DÖKÜN. AFİYET OLSUN.