Karidesli Çin Makarnası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Karidesli Çin Makarnası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Karidesli Çin Makarnası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Karidesli Çin Makarnası nasıl hazırlanır, Karidesli Çin Makarnası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Karidesli Çin Makarnası için Malzemeler:
1 paket noodle 300 gr karides 1 adet soğan 2diş sarımsak 3 kaşık soya sosu 1çay kaşığı susam yağı 2 kaşık ay çiçek yağı 2 kaşık zeytinyağı 1çay kaşığı zencefil tozu kırmızı pul biber karabiber kekik
Karidesli Çin Makarnası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Karidesleri ayıklayıp zeytinyağı, bir diş ezilmiş sarımsak, kekik, karabiber ve kırmızı pul biber ile marine edip 20dk bekletin. Soğan ve sarımsağı kıyın; yayvan bir tavada 2 kaşık ayçiçeği yağında bunları kavurun. Renkleri dönünce zencefil tozunu serpip ocaktan alın. Derin bir tencerede Çin makarnasını 5dk haşlayın(12 bardak su+1çay kaşığı tuz)haşlanan makarnanın suyunu süzüp soğuk sudan geçirin. Soğanlı karışım ile beraber makarnayı 2-3dk kavurun. Buraya soya sosu ekleyin 1-2karıştırıp ocaktan indirin ve susam yağını dökün, bir kenarda dursun. Ayrı bir tava içinde bekletmiş olduğunuz karidesleri koyun; harlı ateşte karıştıra karıştıra 5dk kavurun. Kıvamı gelince de makarnaya ekleyip sıcak olarak servise sunun.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!