Kaz Budu Dolması tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kaz Budu Dolması Nasıl Yapılır?
Kaz Budu Dolması nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kaz Budu Dolması Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kaz Budu Dolması nasıl hazırlanır, Kaz Budu Dolması yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kaz Budu Dolması için Malzemeler:
4 adet kaz budu 1 adet kaz ciğeri 1 adet kaz yüreği 200 gr koyun kıyması 3 adet domalan 1 adet yumurta 100 gr sosis 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri 50 gr margarin zeytinyağı 5dal maydanoz ½ bardak beyaz şarap 1 kaşık brandy karabiber tuz
Kaz Budu Dolması Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Kaz butlarının et ve derisini dağıtmadan sivri bir bıçak kullanarak önce deriyi ardından eti çizip kemiklerini ayırın. Domalanı yıkayıp parçalara bölün, yıkayıp iri doğradığınız kaz ciğeri ve yüreği ile beraber yarım kaşık yağda hepsini sote edin. Bunlar kavrulunca soğumaya bırakın. Bu harç soğuyunca içine doğranmış sosis de katarak et makinesinden geçirin ve porselen bir kaseye aktarın. İçine kıyma, peynir, yumurta, kıyılmış maydanoz, brandy, tuz ve karabiber katıp iyice karıştırın. Hazırladığınız bu harcı kaz butlarının içine doldurun, yırtık yerlerini beyaz iplik kullanarak dikin. Uygun büyüklükte olan bir fırın tepsisine kalan margarini ve 3 kaşık zeytinyağını koyarak orta ateşte kızdırın, buraya butları yerleştirin. Butlar kızarana kadar çevirerek bir süre pişirin. Butlar kızarınca da tepsiyi ocaktan alıp şarabı üstlerine serpin. En sona tepsinin kapağını kapatıp kızgın fırında 1saat pişirin. Zamanı dolunca kontrol edin eğer pişmemiş ve suyu kalmamışsa yeteri kadar sıcak su katarak pişirmeye devam edebilirsiniz.