Kaz ve Ördek Yetiştiricisi Mesleği Nedir, Nasıl Olunur?
Kaz ve Ördek Yetiştiricisi Mesleğinin maaşları, tanımı, ne iş yaptığı, nasıl olunduğu, meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.
Meslek Bilgileri | |
Meslek Kodu : 6122.15 | |
Meslek Adı : Kaz ve Ördek Yetiştiricisi | |
Grup Bilgileri | |
M. Ana Grubu : Nitelikli Tarım, Ormancılık Ve Su Ürünleri Çalışanları | |
M. Alt Ana Grubu : Pazara Yönelik Nitelikli Tarım Çalışanları | |
M. Grubu : Hayvan Yetiştiricileri | |
M. Birim Grubu : Kümes Hayvanları Yetiştiricileri | |
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim | |
Meslek Detay Bilgileri | |
Meslek Tanımı Nedir? | |
Kaz/ördek civciv kümeslerini hazırlayabilen, yetiştirebilen, anaç kaz/ördek kümeslerini hazırlayıp besleyen ve yetiştirme bilgi ve becerisine sahip kişidir. | |
Görev ve İşlem Basamakları : |
Kaz ve Ördek Yetiştiricisi; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
- Bireysel hijyen sağlamak/uygulamak,
- Barınak ve çevre temizliğini yapmak,
- Barınak ve çevre dezenfeksiyonu yapmak,
- İşletmede biyogüvenlik önlemler almak,
- Bölgeye ve işletme tipine uygun kanatlı hayvan seçimi yapmak,
- Barınak Kontrolü yapmak,
- Yem temini yapmak,
- Yemleri depolamak,
- Hayvana göre rasyon hazırlamak,
- Hindi palazlarını beslemek ve büyütmek,
- Kaz ve ördek civcivi yetiştirmek,
- Anaç kaz ve ördek yetiştirmek,
- Kaz ve ördeklerin beslenmesini yapmak,
- Viral ve bakteriyel kanatlı hastalıklarına karşı önlem almak,
- Paraziter ve mantari kanatlı hastalıklarına karşı önlem almak,
- Beslenme bozukluklarına karşı önlem almak,vb. görev ve işlemleri yerine getirir.