Kereviz Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?
Kereviz Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kereviz Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kereviz Çorbası nasıl hazırlanır, Kereviz Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kereviz Çorbası için Malzemeler:
2 adet kereviz, 4 adet havuç, 2 adet patates, 3 adet yeşil biber, 1 adet limon, 1demet maydanoz, 5 bardak et suyu, yağ, kırmızı biber, tuz
Kereviz Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
: Et suyunu hazırlayın. Sebzelerin kabuklarını soyun ve doğrayın. Maydanozu kıyın. Doğradığınız bu sebzelerin hepsini bir tencere içine alarak üzerine et suyunu dökün. Tuzunu ayarlayın kaynasın. Pişen çorbayı robottan geçirin ki pütürlü olmasın, tekrar tencereye alın. Az yağ eritin ve biber serpin, çorbanın üzerine gezdirin. Limon sıkarak servise sunun.
2.TARİF
Kereviz Çorbası için Malzemeler:
1 adet kereviz 1 baş soğan Yarım kilo süt 1-2 tanekarabiber 2 bardak su 1 yemek kaşığı un Yeteri kadar tuz 1 çay kaşığının ucuyla karabiber 1 yumurta sarısı 1 kutu krema
Kereviz Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yağ hafifçe kızdırılıp küp küp doğranmış kerevizler, ince ince doğranmış soğan 1-2 kez yağda çevrilir. Üzerine yarım kilo süt ve su ilave edilir ve 15-20 dakika pişirilir. Ilındıktan sonra bir el mikseriyle içindeki malzeme parçalanır. Ilınan çorbadan bir kepçe alınarak un bir bulamaç haline getirilip (pürtüksüz olmalıdır) çorbanın içine ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatılır. Servis edileceği zaman krema ile çırpılmış yumurta ile havanda dökülmüş karabiberler ilave edilip bir taşım daha kaynatılıp servise sunulur. Arzuya göre tuz ilave edilir.
3.TARİF
Kereviz Çorbası için Malzemeler:
1 adet kereviz 1 baş soğan Yarım kilo süt 1-2 tanekarabiber 2 bardak su 1 yemek kaşığı un Yeteri kadar tuz 1 çay kaşığının ucuyla karabiber 1 yumurta sarısı 1 kutu krema
Kereviz Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yağ hafifçe kızdırılıp küp küp doğranmış kerevizler, ince ince doğranmış soğan 1-2 kez yağda çevrilir. Üzerine yarım kilo süt ve su ilave edilir ve 15-20 dakika pişirilir. Ilındıktan sonra bir el mikseriyle içindeki malzeme parçalanır. Ilınan çorbadan bir kepçe alınarak un bir bulamaç haline getirilip (pürtüksüz olmalıdır) çorbanın içine ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatılır. Servis edileceği zaman krema ile çırpılmış yumurta ile havanda dökülmüş karabiberler ilave edilip bir taşım daha kaynatılıp servise sunulur. Arzuya göre tuz ilave edilir.