Kış aylarının vazgeçilmezi, gripsavar nefis tarhana çorba yapmanın 5 altın kuralı! İşte buram buram köy kokan tarhana çorbasının tarifi...
Yayınlanma:
25 Ekim 2022 16:30
Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar da yüzünü göstermeye başladı. Bu aylarda en çok tercih edilen tarhana çorbasının en özel tariflerini araştırıp sizler için haberimizde yer verdik. İşte gripsavar tarhana çorbasının tarifi...
1 3
2-3 yemek kaşığı tarhanayı bir kasenin içinde soğuk suda bekletip erimesini sağlayın. Tarhananın soğuk suda erimesini beklerken orta boy bir tencerede ince ince doğranmış soğanları bir yemek kaşığı zeytin yağı veya ayçiçek yağında kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra tencereye 1 yemek kaşığı domates ve 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyerek hafifçe kavurun. Ardından tencereye 5-6 bardak soğuk su ekleyerek kaynamasını bekleyin.
2 3
Tarhananın yeterince beklemesinin ardından tencerede kaynayan suya yavaşça ekleyin. Çorbanın katı olmaması ve tarhananın topaklanmaması için erittiğiniz karışımı tencereye yavaşça döktüğünüz esnada hızlıca karıştırmaya özen gösterin. Tarhana kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin. Karıştırmayı sürdürdüğünüz esnada, damak tadınıza göre çorbaya tuz, karabiber, pul biber ve nane eklemeyi unutmayın. Çorbanızın yeteri kıvama ulaşmasının ardından yarım saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
3 3
Tarhana çorbası için 5 altın kural!
Tarhanayı elle yapılmış doğal köy ürünleri satan temiz ve güvenilir olduğuna inandığınız yerlerden satın alın. (Evde kendiniz de yapabilirsiniz) Baharatların taze olduğundan emin olun! Biber salçası çorbanıza ekşimsi bir tat katacaktır, mutlaka ekleyin. Erittiğiniz tarhanayı kaynayan suya eklerken yavaşça dökün... Çorbanın kıvamını iyi tutturmak için ocağın altını kapatana kadar karıştırın!
İlgili Haberler