Köfteli Çorba tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Köfteli Çorba Nasıl Yapılır?
Köfteli Çorba nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Köfteli Çorba Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Köfteli Çorba nasıl hazırlanır, Köfteli Çorba yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Köfteli Çorba için Malzemeler:
200 gram kıyma 1 orta boy soğan 1 dilim ekmek içi çok az miktarda yumurtanın beyazı tuz kara biber 1/2 kaşık un 2 kaşık tereyağı 1 çorba kaşığı nane
Köfteli Çorba Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Kıymayı soğan, ekmek içi, yumurtanın beyazı, kara biber ve tuz ile güzelce yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın daha sonra bunları kızartın. Çorbanın suyunun berrak olmasi için köfteleri kızartmak gerekiyor. Bir tencerede tereyağı ile unu kavurun ve beş su bardağı sıcak su ilave edin on dakika kısık ateşte pişirin. Pütürlenme olursa mikserle karıştırabilirsiniz. 10 dakika sonra köfteleri ilave edin, 10 dakikada köfteler ile pişirip üzerine nane dökerek sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN !
Köfteli sebze çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Köfteli sebze çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Köfteli sebze çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Köfteli sebze çorbası nasıl hazırlanır, Köfteli sebze çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Köfteli sebze çorbası için Malzemeler:
MALZEMELER : 1 adet orta boy havuç 1 adet patates 1 adet domates Yarım demet maydanoz 150 gr. kıyma 1 çorba kasığı galeta unu 1 domates salçası 1 çay kaşığı karabiber Yarım limon suyu 1 çay kaşığı tuz 4 su bardağı sıcak su 1 çay bardağı sıvı yağ
Köfteli sebze çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir tencereye patatesi, havucu ve domatesi rendeledikten sonra ince kıyılmış maydanozları, salçayı ve bir yemek kaşığı yağı, tuzu, karabiberi ilave edip kısık ateşte hafifçe kavurunuz. Birkaç dakika kısık ateşte kavurduğunuz bu karışımın üzerine sıcak suyu ilave edip 15 dk. pişmeye bırakınız. Diğer tarafta ise galeta unu, bir miktar tuz ve kıymayı yoğurup nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayınız. Tavaya kalan miktardaki yağı koyup, köfteleri de içene atıp kızartınız.. Kızarmış köfteleri tenceredeki kaynayan karışımın içine atıp,10 dk.birlikte kaynatınız. Limon suyunu da ilave ettikten sonra çorbanız servise hazırdır.