Kremalı Domates Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Kremalı Domates Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Domates Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kremalı Domates Çorbası nasıl hazırlanır, Kremalı Domates Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kremalı Domates Çorbası için Malzemeler:
60 gr un 1 litre beyaz et suyu 1 defne yaprağı 100 ml. krema 50 gr tereyağı 75 gr domates püresi 75 gr havuç 75 gr soğan Yeteri kadar kekik 5 kişilik
Kremalı Domates Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tereyağını eritin. Soğan, havuç, defne yaprağı ve kekiği ilave edin. Soğanlar hafif kahverengi olana kadar kızartın. Unu ekleyip sarı meyane yapın, soğutun. Domates püresini katıp karıştırın. Kaynar haldeki et suyunu çırparak katın, tahta kaşıkla pütürleri ezin. Bir taşım kaynatın, tuz ,biber ekip 1 saat kısık ateşte pişirin. Süzgeçten geçirip temiz bir tencerede tekrar kaynatın. Kremayı ekleyip tuzunu biberini koyun.
Kremalı domates çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Kremalı domates çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı domates çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kremalı domates çorbası nasıl hazırlanır, Kremalı domates çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kremalı domates çorbası için Malzemeler:
8 kişilik 2 çorba kaşığı yağ 6 çorba kaşığı domates salçası 2 kahve fincanı un 1 tatlı kaşığı tuz 12 bardak et suyu 1 küçük soğan ince dilimlenmiş ¼ kereviz ¼ küçük pırasanın beyazı
Kremalı domates çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir tencereye yağı koyup hafif kızdırın. Sebzeleri ekleyip 2 dakika kavurup unu ekleyin. Bir dakika daha karıştırarak kavurduktan sonra domates salçasını ilave edip bir dakika daha kavurun. Sonra et suyunu ve tuzu ilave edip ağır ateşte kaynatarak yirmi dakika pişirin. Sonra süzüp servis edin.