Kurutulmuş Sebze ve Meyve Operatörü Mesleği Nedir, Nasıl Olunur?
Kurutulmuş Sebze ve Meyve Operatörü Mesleğinin maaşları, tanımı, ne iş yaptığı, nasıl olunduğu, meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.
Meslek Bilgileri | |
| |
Meslek Kodu : 8160.61 | |
| |
Meslek Adı : Kurutulmuş Sebze ve Meyve Operatörü | |
| |
| |
Grup Bilgileri | |
| |
Meslek Ana Grubu : Tesis Ve Makine Operatörleri Ve Montajcılar | |
| |
Meslek Alt Ana Grubu : Sabit Tesis Ve Makine Operatörleri | |
| |
Meslek Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri | |
| |
Meslek Birim Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri | |
| |
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim | |
| |
| |
Meslek Detay Bilgileri | |
| |
Meslek Tanımı : | |
Kendi başına ve belli bir süre içerisinde, gerekli hammadde ile üretimde kullanılan araç - gereçleri tanıyıp kullanabilme, kontrol edebilme, basit bakım ve temizliğini yapma, hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulama, gıda mevzuatına uygun olarak kurutulmuş sebze ve meyvelerin üretimini gerçekleştirme, ambalajlama ve depolama bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir. | |
| |
Görev ve İşlem Basamakları : |
Kurutulmuş Sebze ve Meyve Operatörü; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Kuruma zamanını kestirmek üzere gıda maddelerinin büyüklüğünü, şeklini ve yüzünü muayene etmek,
b) Gıda maddesiyle dolu vagoneti kurutma ünitesi içine sürerek kapılarını kapatmak,
c) Vana ve kollarda hararet ve rutubet derecesini ayarlamak,
d) Zaman zaman gıda maddelerini elleyip rengine bakarak kontrol ederek gereken ayarları yapmak,
e) Gıda maddeleri istenildiği gibi kuruyunca vagoneti çekerek her vagonetin kuruma zamanını kaydetmek, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.