Likörlü Kurabiye tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Likörlü Kurabiye Nasıl Yapılır?
Likörlü Kurabiye nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Likörlü Kurabiye Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Likörlü Kurabiye nasıl hazırlanır, Likörlü Kurabiye yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Likörlü Kurabiye için Malzemeler:
20 çorbakaşığı margarin 1.5 su bardağı tozşeker 1 çorbakaşığı vanilya 1/2 çorbakaşıği likör 1 çorbakaşığı su 1 su bardağı un 1 yumurta akı 2 çorbakaşığı kakao 14 adet
Likörlü Kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:
6,5 çorbakaşığı margarin veya tereyağı, unu ve suyu hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamuru rulo haline getirip 4-5 mm. kalınlığında kesin. 200 derecede yaklaşık 6-8 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Kalan margarin ya da tereyağını, bir su bardağı toz şekerle karıştırıp, içine yumurta akını, kakaoyu ve vanilyayı ekleyin. Yumuşayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. 1/2 su bardağı toz şekeri, likörü, 1/2 yemek kaşığı suyu karıştırın. Önceden hazırladığınız küçük kurabiyelerin yarısının üstüne kakaolu karışımı sürün. Daha sonra kalan kurabiyeleri üstüne kapatarak likörlü karışımı eşit olarak paylaştırın.