Likörlü Kurabiye tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Likörlü Kurabiye Nasıl Yapılır?

Likörlü Kurabiye nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Likörlü Kurabiye Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Likörlü Kurabiye tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Likörlü Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Likörlü Kurabiye nasıl hazırlanır, Likörlü Kurabiye yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Likörlü Kurabiye için Malzemeler:

20 çorbakaşığı margarin 1.5 su bardağı tozşeker 1 çorbakaşığı  vanilya 1/2 çorbakaşıği likör 1 çorbakaşığı su 1 su bardağı un 1 yumurta akı 2 çorbakaşığı kakao 14  adet

Likörlü Kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:

6,5 çorbakaşığı margarin veya tereyağı, unu ve suyu hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamuru rulo haline getirip 4-5 mm. kalınlığında kesin. 200  derecede yaklaşık 6-8 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Kalan margarin ya da tereyağını, bir su bardağı toz şekerle karıştırıp, içine yumurta akını, kakaoyu ve  vanilyayı ekleyin. Yumuşayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. 1/2 su bardağı toz şekeri, likörü, 1/2 yemek kaşığı suyu karıştırın. Önceden hazırladığınız küçük kurabiyelerin yarısının üstüne kakaolu karışımı sürün. Daha sonra kalan kurabiyeleri üstüne kapatarak likörlü karışımı eşit olarak paylaştırın.

klorlu.jpg

 

tarifi-5.jpgtarifi-6.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡