Lorlu Kurabiye tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Lorlu Kurabiye Nasıl Yapılır?
Lorlu Kurabiye nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Lorlu Kurabiye Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Lorlu Kurabiye nasıl hazırlanır, Lorlu Kurabiye yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Lorlu Kurabiye için Malzemeler:
2 adet yumurta 125 gr margarin aldığı kadar un 1/4 lomunun suyu 250 gr lor peyniri 1 su bardağı şeker 1 çay kaşığı karbonat 1 su bardağı dövülmüş fındık
Lorlu Kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Kurabiyeleri pişireceğiniz tepsiyi yağlayın. Margarini eritin, 1 su bardağı toz şeker, 2 adet yumurta,lor ve limon suyunda ettiğiniz karbonatı iyice yoğurun. Ceviz içi ve un katıp, ele yapışmayacak kıvama gelinceye dek yoğurun. Hamur istenilen kıvama geldiğinde, yumurta iriliğinde parçalara ayrın. Avuç içinde yuvarladığınız hamur topaklarının üst kısımlarını toz şekere batırıp, tepsiye dizin, orta hararetli fırında pembeleşinceye dek pişirin.