Mahfuzen ne demek, TDK'ya göre Mahfuzen kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Karşımıza çıkan bazı kelimelerin anlamlarını Türk Dil Kurumunun sözlüğünden araştırırız. Mahfuzen sıkça olmasada bazen duyduğumuz bir kelimedir. Mahfuzen ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Mahfuzen kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Mahfuzen ne demek, TDK'ya göre Mahfuzen kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Binlerce kelimeyi haznesinde barındıran Türkçe'de bazı kelimelerin anlamları bilinmediği için internet arama motorlarında araştırılıyor. Peki bu kelimelerden biri olan Mahfuzen ne demek? Mahfuzen TDK sözlük anlamı ne demektir? Merak edilen ve araştırılan detaylar haberimizde...

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi mahfuzen kelimesi. Peki mahfuzen ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre mahfuzen nedir, mahfuzen kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

MAHFUZEN NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Mahfuzen kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Mahfuzen kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre mahfuzen kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Gözaltında olarak

MAHFUZEN CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- İstanbul'dan mahfuzen getirmişler.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡