Mahlül Hazırlama İşçisi (Debbağlık) mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?
Mahlül Hazırlama İşçisi (Debbağlık) mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Mahlül Hazırlama İşçisi (Debbağlık) meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.
Meslek Bilgileri
Meslek Kodu : 7535.09
Meslek Adı : Mahlül Hazırlama İşçisi (Debbağlık)
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Alt Ana Grubu : Gıda İşleme, Ağaç İşleri, Giyim Eşyası Ve Diğer Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Grubu : Tekstil Ve Giyim Eşyası İle İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Birim Grubu : Ham Deri İşleyiciler, Tabakçılar Ve Postçular
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Derilerin tabaklanmasında kullanılan eriyikleri hazırlayan kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Mahlul Hazırlama İşçisi (Debağlık) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
Belirli miktarda öğütülmüş ağaç kabuğuyla kimyasal maddeleri kazana atmak,
Valfları açıp kazana su doldurmak,
Kazan içindeki ısıtıcılara buhar sevk ederek eriyiği ısıtmak,
Hidrometreyle eriyiğin özgül ağırlığını kontrol etmek,
Motoru çalıştırarak eriyiği diğer kazan veya kaplara pompalamak,
Tabaklama eriyiğinde kullanılan ağaç kabuğunu öğütebilmek, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Mahlül Hazırlama İşçisi (Debbağlık) Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: İmam mesleği için “2636.05” kod olarak kullanılır iken Bar Kaptanı (Otel) mesleği için “5132.02” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;