Mantar Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?
Mantar Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Mantar Çorbası için Malzemeler:
1/2 adet limonun suyu 1 kahve fincanı süt 2 çorba kaşığı yağ 1 çorba kaşığı un 1 adet yumurta 250 gr mantar karabiber tuz
Mantar Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yıkayıp doğradığınız mantarları 5 su bardağı limonlu suda 10 dakika kadar haşlayın. Diğer yanda yağı hafifçe eritin ve unu üzerine hafif hafif dökerek çevirmeye devam edin. Un topak topak olmamalıdır. Süt ilave edin ve çevirmeye hiç ara vermeyin. Beşamel sos olur. Haşlanmış mantarların suyunu ilave edin. Boza kıvamı alınca mantarları haşlandığı su ile karıştırın. Süt ve çırpılmış yumurta ekleyin. Beşamel sos topak topak olursa mikserle karıştırın.
Mantar Çorbası 2.tarif
Mantar Çorbası için Malzemeler:
300 gr mantar, 1 bardak süt, 2 kaşık un, 1 adet yumurta, ½ limon, 50 gr margarin, 6 bardak su, tuz
Mantar Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Mantarları yıkayıp doğrayın. Bir tencere içine alın, 5 bardak su ve limon suyu katıp haşlayın. Bir tava içinde yağı eritip unu kavurun rengi dönünce 1 bardak soğuk su bir miktar da kaynayan mantar suyundan ekleyin. Bu karışımı yavaşça mantara ilave edin. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Yumurta ve sütü çırpın bir miktar da pişen çorbanın suyunu karıştırın, bunu da çorbaya ekleyin. 5 dk daha kaynattıktan sonra servise sunun.
Mantar Çorbası 3.tarif
Mantar Çorbası için Malzemeler:
1/2 lt süt 10 adet mantar 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı margarin tuz dereotu
Mantar Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Margarini eritip 2 kaşık unu katın. Yakmadan, rengini karartmadan karıştırın, içine soğuk sütü ve ince kıyılmış mantarları, tuzu ilave edin. 10 dakika kaynatın. Pişince içine ince kıyılmış dereotunu koyun.
Mantar Çorbası 4.tarif
Mantar Çorbası için Malzemeler:
1 kutu mantar konserve 1 küçük soğan 3 yemek kaşığı un 3 su bardağı su 3 su bardağı süt 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı margarin karabiber tuz
Mantar Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Mantarlar ve soğanlar ufak ufak doğranır. Daha sonra kızdırılmış yağın içinde hafif kızartılır. Üzerine un ilave edip 1-2 dakika devamlı kavrulur. Suyunu ve sütünü ilave ettikten sonra tuzu biberi ilave edilir ve kaynayana kadar karıştırılır, altı kısılır ve 10 dakika devamlı pistikten sonra corba hazır.
Mantar Çorbası 5.tarif
Mantar Çorbası için Malzemeler:
1 paket mantar (250 gr) 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı margarin 1 adet yumurta 1 çay bardağı süt ½ limon 1.5 litre su
Mantar Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Ufak ufak doğranmış mantarlar ve limon suyu 10 dakika kadar bir tencerede haşlanır. Diğer tarafta süt, yumurta sarısı ve un iyice çırpılarak ılınan çorbaya ilave edilir. Beş dakika daha kaynatılır. Arzu edildiği kadar tuz (kırmız biber ya da karabiber) ilave edilir.
Mantar Çorbası 5.tarif
Mantar Çorbası için Malzemeler:
Yarım kilo mantar Bir baş soğan 1 yemek kaşığı margarin 1 kahve fincanı un Yeteri kadar tuz Yarım kahve kaşığı pul biber Bir ufak kutu krema
Mantar Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Derince bir tencerede yağ hafifçe kızdırılır. İnce ince doğranmış soğan, temizlenip yıkanmış ve dörde bölünmüş mantar, un, tuz ve biber 1-2 dakika hızlı hızlı çevrilir. Üzerine yavaş yavaş 1,5 litre su ilave edilir. Bu arada karıştırmaya devam edilir. Kayamaya başlayan çorba 15-20 dakika daha kaynatılır. Ilındıktan sonra krema ilave edilir. Not: Arzuya göre üzerine taze kaşar rendelenebilir.