Mantarlı patates çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Mantarlı patates çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı patates çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Mantarlı patates çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Mantarlı patates çorbası nasıl hazırlanır, Mantarlı patates çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Mantarlı patates çorbası için Malzemeler:

3 orta boy patates 5-6  adet orta büyüklükte mantar 1 çorba kaşığı tereyağı veya iki  kaşık zeytinyağı 1 demet maydanoz Tuz Karabiber

Mantarlı patates çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Patatesler soyulur, dörde bölünür ve üzerlerini örtecek kadar suyla yaklaşık 20 dak. kadar haşlanır. Mikser yardımı ile püre haline getirilir, tuz ve karabiber eklenir. Diğer tarafta yapışmaz bir tencerede tereyağı eritilir ve soyulup ince dilimlenmiş mantarlar bu yağda bir süre kavrulur. Püremiz mantarlı malzemenin üstüne eklenir ve çorba kıvamına gelinceye dek kaynamış su eklenir. Kısa bir süre kaynatılıp dinlendirilir ve üzerine maydonoz yaprakları konarak servis yapılır.

Mantı Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Mantı Çorbası Nasıl Yapılır?

Mantı Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?  Mantı Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Mantı Çorbası nasıl hazırlanır, Mantı Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Mantı Çorbası için Malzemeler:

200 gr mantı, 1 bardak nohut, 1 bardak aşurelik buğday, 125 gr margarin, 10 bardak su, tuz, kırmızı pul biber

Mantı Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Akşamdan buğday ve nohudu ayrı kaplarda ıslatın. 100 gr margarini bir tencere içinde eritin suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayan suya, süzdüğünüz buğdayı katıp kaynatmaya devam edin; buğdaylar yumuşasın. Ayrı bir kap içinde de nohudu haşlayın köpüğünü ayırın.(15 dk) suyunu süzdükten sonra nohuda ekleyin kaynamaya devam etsinler. Nohut ile buğday iyice yumuşayınca içine mantıyı katın ve 20 dk daha kaynatın. Ufak bir tava içinde kalan yağı eritin üzerine biber serpip altını kapatın. Pişen yemeği servis tabağına alarak yağı gezdirin.

tarifi-5.jpgtarifi-3.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡