Mavi bebek oyunu nedir? Neden tehlikeli? Mavi balina'dan sonra gelen tehlike!
Çocukları için artık tamamen bir tuzak haline dönen internet oyunlarına bir yenisi daha eklendi. 'Momo' ve 'Mavi Balina'dan sonra şimdi de ‘Mavi Bebek’ adlı oyun çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor. Çeşitli talimatlarla çocukları yönlendiren ve onlara korku dolu görevler yaptıran oyun aileleri tedirgin ediyor. Peki Mavi bebek oyunu nedir? Neden tehlikeli?
Ailelerin yeni korkusu 'Mavi Bebek' oyunu nedir? İnternet dünyasında çocukları bekleyen en büyük tehlikeler arasında yer alan yeni oyun adeta çocukları tuzağa düşürüyor. Daha önce de 'Momo' ve 'Mavi Balina' gibi benzerlerini gördüğümüz, çocukları intihara sürükleyen bu oyun aileleri tedirgin ediyor. Peki Mavi bebek oyunu nedir? Neden tehlikeli? İşte konuyla ilgili merak edilen her şey haberimizde...
AİLELER TEDİRGİN
Ailelerin yeni korkusu 'Mavi Bebek' oyunu çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor. Daha önce 'Momo' ve 'Mavi Balina' gibi benzerlerine rastladığımız ve çocukları intihara sürükleyen oyunlara bir yenisi daha eklendi. Aileleri tedirgin eden Mavi Bebek oyunu ile ilgili yetkililer uyarı da bulundu:
"Bu oyunların birçok çeşidi var. Mavi balina, Momo şimdi de Mavi Bebek adlı oyunla çocuklar büyük risk altında. Mavi Bebek aslında fiziksel oynanan, sanal olmayan bir oyun.Banyoda ışığı kapatıp elinizde bir bebek var gibi sallıyorsunuz. Bir efsaneden ortaya çıkan oyunda, kolunuzda ağırlık hissedene kadar sallıyorsunuz.
Bebeğin tırnakları size batıyor. Arkadan 'Bebeğimi bırak' diye bağıran annenin sesi geliyor. Bırakmazsanız deliriyorsunuz veya hayatınızı kaybediyorsunuz. Aslında bir tür korku seansı yaşatılıyor.
"Bu oyunla sosyal medya aracılığıyla çocuklara mesajlar gönderiliyor. Çocuklara mesaj yoluyla verilen talimatlarla oyun başlamış oluyor. Son dönemlerde bu alanla alakalı çok şikayet aldık. Ailelere tavsiyem bu konuda temkinli olmaları. Biz çocuklara dijital yetimler diyoruz çünkü çocuklar dijitale çok bağımlı ve evde aradıkları şeyi oyunlarda buluyorlar."
MAVİ BEBEK İLE ÇOCUKLARA İSTEDİKLERİNİ YAPTIRIYORLAR
Jonathan Galindo oyunun Facebook Messenger üzerinden yazışma ile oynandığına dikkat çeken Dinç, “Aynı Momo oyununda olduğu gibi yazıştığınız kişi sizin hakkınızda bazı bilgileri biliyor. Etrafınızda olan eşyaları size söyleyebiliyor, siber zorbalık yapıyor. Ses efektleri göndererek kişinin korkmasını sağlıyor. Anlık kamera görüntüsünü gönderebiliyor. Bu sayede özellikle çocukları çok kolay şekilde korkutarak istediklerini yaptırabiliyor” dedi.
MAVİ BEBEK OYUNU NEDİR?
Mavi bebek oyunu bir efsaneden türetilmiş sanal bir oyundur. Fiziksel tepkiye bağlı olan bu oyun, banyoda oynanan bir oyundur. Banyoda ışıkjları kapatarak oynanan bu oyunda efsaneye göre, elinizde telefonu salladıktan sonra kolunuzda bir ağırlık hissetmeye başlıyorsunuz. Yine bir efsaneye göre bebeğin tırnakları çocuğun koluna batıyor. Oyunda mavi bebeğin annesi oyuncuya sesleniyor 'bebeğimi bırak' diye. Oyunu o noktadan sonra bırakmayan çocukların akıl sağlığında ciddi problemler ortaya çıkabiliyor.
FACEBOOK VE INSTAGRAM'DAN ULAŞILABİLİYOR!
Momo'nun oynanması için gizli bağlantılar gerekiyordu fakat mavi bebek oyunu çocuklara facebook ve Instagram üzerinden ulaşabiliyor. Çocukları korkutmak üzerine tasarlanmış bu oyunda 13-18 yaş arası büyük çocukları da etkisi altına aldığı öğrenildi.
MAVİ BEBEK NEREDEN ÇIKTI?
Efsaneye göre banyonun ışığını kapatıp banyoya girmeli, sonra da aynada gözlerinize bakarak ellerinizde bir bebek varmış gibi sallamanız sonra da 13 kere blue baby demeniz gerek. Eğer hata yapmazsanız her seferinde kollarınızda bir ağırlık hissedeceksiniz ve bu giderek ağırlaşacak. Kolunuzdaki görünmez bebek kollarınızı çizmeye başlayacak ve tırnakları kollarınıza batacak. 13. kez blue baby dediğiniz zaman bebeği hemen atıp kaçmanız gerek. Eğer kaçmazsanız aynada korkunç bir kadın çıkacak ve "BEBEĞİMİ BANA VER!!!" diye bağıracak ve ayna kırılacak .Eğer hala orada durmaya devam edersiniz sizi delirtebilir ya da öldürebilir.
Bu şekilde çocuklara talimat vererek anksiyete ve korkuya neden olan oyun, çocukları intihara sürükleyebiliyor.