Melanjörcü (Bisküvi) Mesleği Nedir, Nasıl Olunur?

Melanjörcü (Bisküvi) Mesleğinin maaşları, tanımı, ne iş yaptığı, nasıl olunduğu, meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Melanjörcü (Bisküvi) Mesleği Nedir, Nasıl Olunur?

Meslek Bilgileri

  

Meslek Kodu : 8160.71

 
  

Meslek Adı : Melanjörcü (Bisküvi)

 
  
  

Grup Bilgileri

  

M. Ana Grubu : Tesis Ve Makine Operatörleri Ve Montajcılar

 
  

M. Alt Ana Grubu : Sabit Tesis Ve Makine Operatörleri

 
  

M. Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri

 
  

M. Birim Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri

 
  

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim

 
  
  

Meslek Detay Bilgileri

  

Meslek Tanımı Nedir?

 

Bisküvi, gofret vb. ürünler imal edilen işletmelerde mamul kremasında kullanılan gofret yaprak ıskartası, kakao vb. karışımı hazırlayan kişidir.

 
  

Görev ve İşlem Basamakları :

 

Melanjörcü (Bisküvi), işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

  1. Karışım için gerekli olan hammaddeleri tartımını yaparak hazırlamak,
  2. Gofret yaprak ıskartası, kakao vb. malzemeleri silindirden geçirmek suretiyle inceltmek,
  3. Gofret karışımı hazırlama talimatına göre karışımları yapmak,
  4. Melanjör ve silindirlerin ve çalıştığı yerin temizliğini yapmak,
  5. Vardiyasında karşılaştığı sorunları ilk amirine bildirmek,
  6. Kendisinden sonraki melanjörcüye vardiyasıyla ilgili bilgileri aktarmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡