Meyaneli Gemici Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Meyaneli Gemici Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Meyaneli Gemici Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Meyaneli Gemici Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Meyaneli Gemici Çorbası nasıl hazırlanır, Meyaneli Gemici Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Meyaneli Gemici Çorbası
Meyaneli Gemici Çorbası için Malzemeler:

1 adet levrek balığı, 1 adet soğan, 1 adet havuç, 2 kaşık un, 1fincan sıvıyağ, 1tutam maydanoz, 1tatam dereotu, su, tuz

Meyaneli Gemici Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Balığı temizleyerek üzerini geçecek miktarda suda iri doğranmış soğan ve maydanozla haşlayın. Üzerine toplanan köpüğü çıkarın. Pişen balığı ayrı bir tabağa alın etlerini didin. Havucu rendeleyin. Bir tencere içinde yağı kızdırıp unu kavurun, havucu ekleyip 1-2 dk karıştırın. Üzerine 1 bardak soğuk su dökün. Hemen ardından balık suyunu tel süzgeçten geçirip onu da ekleyin. Su kaynamaya başlayınca da ayırdığınız balıketlerini katın. 2 dk daha kaynatarak altını kapatın. Dereotuyla süsleyerek servise sunun.

tarifi-8.jpgtarifi-6.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡