Mikroişlem Tasarımcısı Mesleği Nedir, Nasıl Olunur, Ne İş Yapar?

Mikroişlem Tasarımcısı meslek tanımı, ne iş yaptığı, nasıl olunduğu, maaşı ile Mikroişlem Tasarımcısı meslek kodu nedir ve ilgili mesleğin iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Mikroişlem Tasarımcısı Mesleği Nedir, Nasıl Olunur, Ne İş Yapar?

Meslek Kodu2519.01

Meslek Adı : Mikroişlem Tasarımcısı

Meslek Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Alt Ana Grubu : Bilgi Ve İletişim Teknolojisi İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Grubu : Yazılım Ve Uygulama Geliştiricileri Ve Analistleri

Meslek Birim Grubu : Başka Yerde Sınıflandırılmamış Yazılım Ve Uygulama Geliştiricileri Ve Analistleri

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans

Meslek Tanımı :

Herhangi bir işi yapmak veya bir sorunu çözmek amacı ile, bilgisayar donanım ve yazılımlarını tasarlayan, gerçekleştiren ve geliştiren kişidir.

Görev ve İşlem Basamakları :

Mikroişlem Tasarımcısı; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a)    Mikroişlemcinin kullanılacağı alana göre, mikroişlemcinin emir kümesini oluşturmak,
b)    Gerekli fonksiyonel birimleri tasarlamak, geliştirmek ve benzetimini yapmak,
c)    Mikroişlemcinin kullanılacağı yerlere uygun olacak şekilde boyutları, bacak sayılarını ve diğer fiziksel özelliklerini tasarlamak,
d)    Mikroişlemcinin donanımını amaca uygun şekilde tasarladıktan sonra mevcut yarı iletken teknolojisi ile mikroişlemciyi gerçekleştirmek,
e)    Mikroişlemcinin gerektirdiği ara yüzler varsa bunları da mikroişlemci ile uygun olacak şekilde tasarlamak ve üretmek,
f)    Mikroişlemcinin, onun yan parçalarının ve makine dilinin kullanımına ilişkin yönergeler hazırlayarak bu teknolojiyi kullanacak şirket, araştırma grupları veya üniversitedeki personelin eğitimini sağlamak.      vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Mikroişlem Tasarımcısı Meslek Kodu Nedir?

SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Perdahlama Makinesi Ayarcı-Operatörü (Ağaç) mesleği için “7523.28” kod olarak kullanılır iken Kağıt Mendil Katlama Makinası Operatörü mesleği için “8143.12” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Mikroişlem Tasarımcısı Meslek Kodu “2519.01” olarak belirlenmiştir.
 


 





 

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡