Nar ekşili Buğday Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Nar ekşili Buğday Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Nar ekşili Buğday Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Nar ekşili Buğday Çorbası nasıl hazırlanır, Nar ekşili Buğday Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Nar ekşili Buğday Çorbası için Malzemeler:
1 bardak aşurelik buğday, 1 adet kabak, 2 kaşık nar ekşisi, 4 kaşık sıvıyağ, ½ demet maydanoz, tuz
Nar ekşili Buğday Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Buğdayı geceden ıslatın ertesi gün süzün, üzerini bir parmak geçecek miktarda su ve tuz ekleyerek haşlayın. Buğdayların açılması lazım gerekirse tekrar sıcak su ekleyebilirsiniz. Haşlandıkları vakit soğumaya bırakın. Kabağı soyun az tuzlu suda onu da haşlayın. Küp küp doğrayarak buğdaya ilave edin. Ardından nar ekşisini sıvıyağ ve tuz katarak çırpın salataya dökün. En sona da üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin.