Nikel ne demek, TDK'ya göre Nikel kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Günlük hayatımızda duyduğumuz bazı kelimelerin ne anlama geldiğini merak ederiz. Nikel bu kelimelerden bir tanesidir. Nikel ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Nikel kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi düzenledik.

Nikel ne demek, TDK'ya göre Nikel kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Gündelik hayatımızda Türkçe'de olan bazı kelimeleri ilk kez duyarız ve anlamını çok merak ederiz. Nikel ne demek? Nikel TDK'ye göre sözlük anlamı nedir? Detayları sizin için araştırdık..

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi nikel kelimesi. Peki nikel ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre nikel nedir, nikel kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

NİKEL NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Nikel kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Nikel kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre nikel kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Atom numarası 28, atom ağırlığı 58,71, yoğunluğu 8,9 olan, gümüş parlaklığında, demir sertliğinde, kolay işlenebilen ve kolayca tel durumuna getirilebilen bir element (simgesi Ni)

NİKEL KELİMESİNİ İÇEREN BİRLEŞİK KELİMELER

- nikel kaplama

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡