Oraletli Bisküvi tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Oraletli Bisküvi Nasıl Yapılır?
Oraletli Bisküvi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Oraletli Bisküvi Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Oraletli Bisküvi nasıl hazırlanır, Oraletli Bisküvi yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Oraletli Bisküvi için Malzemeler:
2 kaşık oralet 2 adet yumurta 4 kaşık un 30 adet pötibör bisküvi 4 bardak su 1 bardak şeker 1 paket küçük tereyağı 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Oraletli Bisküvi Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir tencere içinde suyu ve oraleti karıştırın; başka bir kapta da yumurta ve şekeri çırpıp tencereye katın. En sona da unu karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvamı gelince tereyağını ilave edin, eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Ocağın altı ise en kısık ayarda olsun. Dikdörtgen şekilli bor camı su ile hafif ıslatın, üzerine kıvama gelen malzemeden bir miktar yayın; bisküvileri dizin, onun da üzerine kalan malzemeyi yayın. Hindistan cevizini serpin; ılınınca 2saat buzdolabında bekletin ve dilimleyerek servis edin.