Pasacı (Ekmek) mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?
Pasacı (Ekmek)mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Pasacı (Ekmek)meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.
Mesleğin Bilgileri
Meslek Kodu : 7512.07
Meslek Adı : Pasacı (Ekmek)
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Alt Ana Grubu : Gıda İşleme, Ağaç İşleri, Giyim Eşyası Ve Diğer Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Grubu : Gıda İşleme Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Birim Grubu : Fırıncılar, Pastacılar Ve Şekerleme İmalatçıları
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Standart gramajlarda kesilen hamuru elleriyle şekillendirerek pasalara dizen kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Pasacı (Ekmek) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Kesicinin topak haline getirdiği hamurların yapışmaması için bankoya kepek serpmek,
b) Banko üzerindeki hamurlara elleriyle istenilen şekilleri vermek,
c) Şekillendirdiği hamurları pasalara dizerek kabarmaları için bir müddet beklemek,
d) İş bitiminde mıntıkasının temizliğini yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Pasacı (Ekmek)Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Demiryolu Hattı Bakım Onarımcısı mesleği için “9312.01” kod olarak kullanılır iken Klinik Destek Elemanı (Hastane)mesleği için “5321.07” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Pasacı (Ekmek)Meslek Kodu “7512.07” olarak belirlenmiştir.
Pasacı (Ekmek)İş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız.