Pavurya Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Pavurya Çorbası Nasıl Yapılır?
Pavurya Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Pavurya Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Pavurya Çorbası nasıl hazırlanır, Pavurya Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Pavurya Çorbası için Malzemeler:
6 adet pavurya 50 gr margarin 2 çorba kaşığı sirke 1 adet havuç 3-4 adet karabiber, dövülmemiş 3-4 sap maydanoz 3 adet defne yaprağı 4 çorba kaşığı çiğ krema 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt kırmızı biber tuz 4 Kişilik
Pavurya Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Karabiber, maydanoz, sirke defne yaprağı, havuç dilimleri ve yeterli miktarda tuz ile birlikte pavuryaları haşlayın, ayıklayıp, ufak parçalara doğrayın. Tencerede kalan suyu, üç su bardağı kadar kalıncaya dek kaynatın, tülbentten geçirip, süzün. Payreks bir kapta yağı eritin, tahta bir kaşıkla karıştırırken, unu elekten geçirip azar azar ilave edin ve iyice yedirin. Yağlı unun rengii değişmeye yüz tutunca sıcak sütü , karıştırmaya ara vermeden azar azar akıtarak yedirin. Salça koyulaşınca, bir kenara ayırdığınız üç su bardağı pavurya suyunu azar azar ilave edip karışıma yedirin. Tuzunu katıp, orta ateşte 20-22 dakika kadar kaynatın. Daha sonra doğranmış pavurya etini katın ve 5-6 dakika daha kaynatın. Ateşten almadan önce hafifçe çırptığınız çiğ kremayı çorbaya döküp, kırmızı biberi serpiştirin. Biraz karıştırıp, sıcak servis yapın.