Pekmezli kurabiye tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Pekmezli kurabiye Nasıl Yapılır?
Pekmezli kurabiye nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Pekmezli kurabiye Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Pekmezli kurabiye nasıl hazırlanır, Pekmezli kurabiye yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Pekmezli kurabiye için Malzemeler:
1,5 çay bardağı sıvıyağ 2,5 çay bardağı un 2 adet yumurta 6,5 kahve fincanı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı pekmez 1 çay kaşığı karbonat 2 çay kaşığı tarçın 1/2 su bardağı yoğurt
Pekmezli kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir kapta şeker, yağ ve pekmezi iyice karıştırıp yumurtayı ekleyin. Karışıma diğer malzemeleri de ekleyip yoğurun. Hamuru yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamuru bir sıkma torbası yardımıyla yağlanmış fırın tepsisine sıkın. 200 dereceli fırında 10 dakika pişirin.
Pekmezli Kurabiye 2.tarif
Pekmezli Kurabiye için Malzemeler:
1 bardak şeker 2 bardak kıyılmış ceviz 1 adet yumurta 1 kaşık un 1 kaşık pekmez 1,5 çay kaşığı vanilya tuz
Pekmezli Kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yumurtayı bir kapta çırpın, köpürünce bir çay kaşığı tuz, un, pekmez ve şekeri ilave edip şeker eriyene kadar tekrar çırpın. Buraya cevizi ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Kullanacağınız fırın tepsisini yağlayarak harcı aralıklı bir şekilde kaşık kaşık dökün. Orta ısılı bir fırında 5-6 dk pişirip soğuk olarak servis edin.