Pişirici-Konserveci (Balık) Mesleği Nedir, Nasıl Olunur?
Pişirici-Konserveci (Balık) Mesleğinin maaşları, tanımı, ne iş yaptığı, nasıl olunduğu, meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.
Mesleğin Bilgileri | |
| |
Meslek Kodu : 8160.87 | |
| |
Meslek Adı : Pişirici-Konserveci (Balık) | |
| |
| |
Grup Bilgileri | |
| |
M. Ana Grubu : Tesis Ve Makine Operatörleri Ve Montajcılar | |
| |
M. Alt Ana Grubu : Sabit Tesis Ve Makine Operatörleri | |
| |
M. Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri | |
| |
M. Birim Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri | |
| |
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim | |
| |
| |
Meslek Detay Bilgileri | |
| |
Meslek Tanımı Nedir? | |
Konserve veya salamura yapılmak üzere büyük miktarda balık ve diğer deniz veya tatlı su hayvanlarını reçetesine göre pişiren kişidir. | |
| |
Görev ve İşlem Basamakları : |
Pişirici-Konserveci (Balık) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Balık ve diğer deniz veya tatlı su hayvanlarını pişirmede kullanılan buhar kazanlarını ve diğer teçhizatını işleme hazırlamak,
b) Basınç, ısı ve diğer ayarları yapmak,
c) Pişirme işlemine nezaret etmek,
d) Pişirme işlemi sona erdiğinde pişirilen malları ocaktan almak,
e) Kullandığı teçhizatın bakım ve temizliğini yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.