Pişirici-Konserveci (Balık) Mesleği Nedir, Nasıl Olunur?

Pişirici-Konserveci (Balık) Mesleğinin maaşları, tanımı, ne iş yaptığı, nasıl olunduğu, meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Pişirici-Konserveci (Balık) Mesleği Nedir, Nasıl Olunur?

Mesleğin Bilgileri

 

 

Meslek Kodu : 8160.87

 

 

 

Meslek Adı : Pişirici-Konserveci (Balık)

 

 

 

 

 

Grup Bilgileri

 

 

M. Ana Grubu : Tesis Ve Makine Operatörleri Ve Montajcılar

 

 

 

M. Alt Ana Grubu : Sabit Tesis Ve Makine Operatörleri

 

 

 

M. Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri

 

 

 

M. Birim Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri

 

 

 

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim

 

 

 

 

 

Meslek Detay Bilgileri

 

 

Meslek Tanımı Nedir?

 

Konserve veya salamura yapılmak üzere büyük miktarda balık ve diğer deniz veya tatlı su hayvanlarını reçetesine göre pişiren kişidir.

 

 

 

Görev ve İşlem Basamakları :

 

Pişirici-Konserveci (Balık) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a)         Balık ve diğer deniz veya tatlı su hayvanlarını pişirmede kullanılan buhar kazanlarını ve diğer teçhizatını işleme hazırlamak,

b)         Basınç, ısı ve diğer ayarları yapmak,

c)         Pişirme işlemine nezaret etmek,

d)         Pişirme işlemi sona erdiğinde pişirilen malları ocaktan almak,

e)         Kullandığı teçhizatın bakım ve temizliğini yapmak,        vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡