Pişirici-Konserveci (Et) mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?
Pişirici-Konserveci (Et)mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Pişirici-Konserveci (Et)meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.
Mesleğin Bilgileri
Meslek Kodu : 8160.88
Meslek Adı : Pişirici-Konserveci (Et)
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Tesis Ve Makine Operatörleri Ve Montajcılar
M. Alt Ana Grubu : Sabit Tesis Ve Makine Operatörleri
M. Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri
M. Birim Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Konserve veya salamura yapılmak üzere büyük miktarda et, dil, işkembe ve diğer etleri reçetesine göre pişiren kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Pişirici-Konserveci (Et) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Pişirilecek et, dil ve işkembeyi salamura suyu içinde belirli bir süre bırakarak hazırlamak,
b) Eti buharla ısıtılan kaplarda kısmen pişirmek,
c) Kıyma veya karıştırma makinelerine koyarak kıyma veya ezme haline getirmek,
d) İşkembeleri bağırsaklara doldurmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Pişirici-Konserveci (Et)Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Nefesli Sazlar İmal İşçisi-Metal mesleği için “7312.05” kod olarak kullanılır iken Şablon Kesicisi-İpek Ekran Baskısı mesleği için “7322.27” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Pişirici-Konserveci (Et)Meslek Kodu “8160.88” olarak belirlenmiştir.