Portakallı Ördek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Portakallı Ördek Nasıl Yapılır?
Portakallı Ördek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Ördek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Portakallı Ördek nasıl hazırlanır, Portakallı Ördek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Portakallı Ördek için Malzemeler:
2 kg ağırlığında bir ördek 2 adet portakal 2 çorba kaşığı margarin 4 adet küp kesme şeker 1 çay kaşığı patates unu 1 çorba kaşığı portakal likörü 1 çorba kaşığı portakal marmeladı 1 çorba kaşığı şarap
Portakallı Ördek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Margarini bir tencereye koyup kızdırın. İçine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyun. Bir tarafı kızardıktan sonra çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya dek, 45-50 dakika fırında kızartın. Diğer yandan bir portakalın kabuğunu soyun, çok ince doğrayıp, biraz su içinde haşlayın. Ikinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovun, aynı şekeri ateşte sarımtırak bir renk alıncaya kadar eritin. Iki portakalın kabuklarını ve zarlarını çıkatın, dilim dilim kesin, sonradan süs olarak kullanmak üzere buzdolabında saklayın. Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarın, aynı kaba şarap ve pıhtılaşması için patates ununu ilave edip, önceden karamel haline getiridiğiniz şeker, ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmeladı ve portakal likörünü ilave edin. Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayı ve süs olarak portakal dilimlerini kouyup sıcak servis yapın.