Ramazan pidesi yapımı
Ramazan pidesi yapımı | gerekli malzemeler|püf noktalar neler? konuları Ramazan ayına kısa bir süre kala vatandaşlar tarafından internet arama motorlarında araştırılıyor. Bizlerde sizler için evde Ramazan pidesinin yapımını anlattık. İşte detaylar...
Ramazan Ayının klasiklerinden olan ve vatandaşlar tarafından çokça tüketilen pideyi evlerinde yapmak isteyenler internet arama motorlarında araştırmalar yapıyor. Bu doğrultuda Ramazan pidesi yapımı | gerekli malzemeler|püf noktalar neler? konuları araştırılıyor. İşte Ramazan pidesinin yapımı...
RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Diyanet İşleri Başkanlığının, 2020 yılı dini günler listesine göre Ramazan ayı 24 Nisan Cuma günü başlayacak ve 23 Mayıs 2020 tarihinde sona erecek.
RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN ?
Diyanet İşleri Başkanlığının, 2020 yılı dini günler listesine göre Ramazan Bayramı, 24 Mayıs Pazar günü başlayacak ve 26 Mayıs Salı günü sona erecek.
RAMAZAN PİDESİ YAPIMI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Bir paket maya (25 gram)
2 su bardağı ılık süt
yarım tatlı kaşığı şeker
yarım su bardağı ılık su
yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
5. 5 su bardağı un (gerekirse ilave edilebilir)
Hamura şekil vermek için şu malzemeler gerekli:
1 yemek kaşığı un
5-6 yemek kaşığı su
(unu ve suyu iyice karıştırın sıvı bir karışım olması lazım gerekirse su ilave edilebilir)
Üstüne sürmek için için ise bu malzemelere ihtiyaç var:
Bir yumurta sarısı
Bir yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı yoğurt
Bolca susam,
Çörek otu.
RAMAZAN PİDESİ YAPIMI
Malzemelerimi aldıktan sonra Ramazan pidesini yapmak için şu aşamaları sırasıyla yapacağız. İşte yapılması gerekenler:
-Derin bir kaba maya, süt ve şeker ekleyip 10 dakika bekletilir (maya eriyene kadar).
-Sırasıyla diğer malzemeler eklenir. Hamur yoğurulur ve kıvama geldikten sonra 40 dakika mayalanması beklenir (hamur elinize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edin).
-Hamur 2 veya 3 parçaya bölünür.
-Tezgaha un serpilir ve her parçayı alıp elinizi de unluyarak açılır.
-İstediğiniz şekli verebilirsiniz (yuvarlak veya oval).
-Açtığımız hamuru güzelce yağladığımız (veya yağlı kağıt serebilirsiniz ya da yapışmaması için mısır unu serpebilirsiniz) tepsiye koyulur.
-Elinizi unlu sulu karışıma batırarak önce kenar kısımlarına sonra orta kısma iyice bastırarak kare veya baklava dilimi gibi şekil verilir.
-Bu işlemi yaparken sürekli elinizi unlu sulu karışıma batırın, pişerken şekillerin kaybolmaması için püf noktasıdır.
-Hamur yarım saat mayalanması için bekletilir ve tekrar şekil verdiğimiz kısımlarına önce yaptığımız işlemi uygulayın ve çatal yardımıyla delikler oluşturun (resimde görüldüğü gibi).
-Üstüne sos sürülür ve bolca susam, çörek otu serpilir.
-Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
RAMAZAN PİDESİ YAPIMINDA PÜF NOKTALAR NELER?
-İlk olarak maya süt ve şeker ile aktif hale getirilmelidir.
-Yaş maya yerine instant mayada kullanabilirsiniz.
-Ele yapışmayacak bir hamur yoğurduğunuzda 40 dakika mayalanmaya bırakmalısınız.
-Pidenize şekil verirken elinizi un ve su karışımına batırmalısınız. Bu şekilde yaptığınızda şekiller daha sonra kaybolmayacaktır.