Reçel İmalat İşçisi mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?
Reçel İmalat İşçisi , mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Anot Dökümcüsü meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.
Meslek Bilgileri
Meslek Kodu : 7514.06
Meslek Adı :
Reçel ve Marmelat İmal İşçisi
Grup Bilgileri
Meslek Ana Grubu :
Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
Meslek Alt Ana Grubu :
Gıda İşleme, Ağaç İşleri, Giyim Eşyası Ve Diğer Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
Meslek Grubu :
Gıda İşleme Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
Meslek Birim Grubu :
Meyve Ve Sebze İşleyiciler
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi :
İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı
Çeşitli meyvelerden reçel, marmelat imal etme bilgi becerisine sahip nitelikli kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Reçel ve Marmelat İmal İşçisi, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Reçel marmelat yapacağı ürününün tespitini yapmak,
b) Reçel marmelat yapılacak meyveleri seçmek, ayırmak, çürüklerini bozulmuşlarını çıkarmak,
c) Meyvelerin çekirdek, sap ve çöp gibi kısımlarını temizlemek,
d) Meyve üzerinde toz, toprak, tarımsal ilaç kalıntıları vb. arındırmak için temizlemek, yıkamak,
e) Meyveleri uygun kaplara doldurmak, yeteri miktarda su ve şeker ilave etmek, karışımı sağlamak,
f) Uygun kıvama gelene kadar kaynatmak,
g) Yeterince kanadığı anlaşılan karışımın soğumaya almak,
h) Yapım ve soğuma işlemi biten reçelleri uygun kaplara koymak,
i) Meslek alanı ile ilgili gelişmeleri takip etmek, uygulamak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.