Renkli tavuk ve sebze çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Renkli tavuk ve sebze çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Renkli tavuk ve sebze çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Renkli tavuk ve sebze çorbası nasıl hazırlanır, Renkli tavuk ve sebze çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Renkli tavuk ve sebze çorbası için Malzemeler:
Haşlanmış tavuk eti (derisiz ve kemiksiz) 350 gr Soğan 150 gr Kereviz 100 gr Havuç 125 gr Bamya 150 gr Sirke Dondurulmuş bezelye 150 gr Konserve domates 850 gr Amerikan pirinci 150 gr Tavuk suyu 1.5 lt Tuz Şeker Karabiber SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ : Protein 11 gr Yağ 4 gr Karbonhidrat 19 gr = 710 Kj 170 kcal
Renkli tavuk ve sebze çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tavuğu lokma büyüklüğünde doğrayın. Soğan, kereviz ve havuçları doğrayın. Bamyayı temizleyin ve sirkeli suda bütün olarak birkaç dakika ağartın ve sonra küçük parçalar halinde kesin. Bir sos tavasına bezelyeler, domates (suyuyla), pirinç, tavuk suyu ve tavukla birlikte koyun. Kaynatın ve tuz, bir tutam şeker ve biber atın. Pirinç ve sebzeler yumuşayana kadar orta ısıda pişirin. BİLGİ : Bamyanın anavatanı Afrika'dır ve Amerika'nın güney eyaletlerinde Gumbo gibi tabakların tariflerinde sıkça görülmektedir. Bezelyenin keskin ve ekşi bir tadı vardır ve tüm dünyadan ithal edilebildiği için yılın tüm mevsimlerinde kolayca bulunabilir.