Sarıyer Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır?

Sarıyer Böreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Sarıyer Böreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Sarıyer Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Sarıyer Böreği nasıl hazırlanır, Sarıyer Böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Sarıyer Böreği için Malzemeler:


500 gr un 250 gr beyaz peynir 3 adet yumurta 175 gr margarin 5dal dereotu 5 kaşık zeytinyağı ½  bardak un tuz


Sarıyer Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Margarini kızdırmadan eritin, ılınınca buzdolabına koyun donsun. Sertleşmeye başlayınca da beyazlaşana kadar çırpın. Unu eleyip ortasını açın az tuz, iki  adet yumurta ve ılık su yedirerek hamur yapın. Hamuru 15eşit bezeye bölün merdaneyle tabak büyüklüğünde düzleştirip aralara donmuş yağı sıvazlayarak üst üste dizin. Üzerlerine ıslak bez örtün ve buzdolabında 20dk dinlendirin. Ardından un serptiğiniz zemin üzerinde 1-2mm kalınlıkta açıp elinizle ortadan yanlara doğru çekerek kağıt inceliğine getirin, fırçayla üzerlerine zeytin yağı sürün. Peyniri çatal ile ezin, kıyılmış dereotu ve yumurta akı ile karıştırın. Bu harcı yufkanın içine koyup kenarları birleştirin, yastık şeklinde üç parmak kalınlıkta sarın. Bunları yağlanmış tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 170derecede 20-25dk pişirin.

 

hamur-isi---bolge-gundem.jpg

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

tarifi-10.jpgtarifi-5.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡