Şiveydiz nasıl yapılır? | Gelinim Mutfakta Şiveydiz tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Şiveydiz'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Pırasa köftesi ise merak konusu oldu. Şiveydiz nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Şiveydiz İşte tarifi

Şiveydiz nasıl yapılır?  | Gelinim Mutfakta Şiveydiz tarifi

Şiveydiz nasıl yapılır? Şiveydiz malzemeleri neler? Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Şiveydiz'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Pırasa köftesi ise merak konusu oldu. Şiveydiz nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Şiveydiz  İşte tarifi...

resim-siveydiz-tarifi-5843.jpg

Malzemeler

Yarım çay bardağı zeytinyağı
250 g kuzu kuşbaşı
500 g ayıklanmış taze sarımsak
1 su bardağı haşlanmış nohut
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
Tuz
Sıcak su

Üzeri için

Tereyağı
Nane

Şiveydiz Nasıl Yapılır?

Hazırlama 45 dakika
4 Kişilik

Kuzu etini tencereye alın. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Zeytinyağını ekleyip bir kaç dakika daha pişirin. Taze sarımsakları beyaz kısımlarını 3’er santimlik parçalar şeklinde kesin. Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak suyla birlikte tencereye ilave edin. Yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış nohutları ekleyip 10 dakika daha pişirin. Bir kasede süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını ekleyip çırpın. Yemeğin sıcak suyundan yavaş yavaş ilave ederek yoğurdu ılındırın. Karışımı azar azar tencereye ilave edip 5 dakika daha pişirin. Tuzla tatlandırın. Tereyağını eritip naneyi ekleyin. Yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.

ŞİVEYDİZ TAM BİR ŞİFA DEPOSU

Şiveydiz Gaziantep mutfağına ait yöresel bir yemektir. "Şiveydiz" antioksidan kaynağı sarımsak sayesinde başta kanser olmak  üzere birçok hastalık riskini azaltmaktadır. Şiveydiz aynı zamanda iyi bir lif  özelliğine sahip bir yemek olduğundan sindirim sistemini rahatlatır. Bağırsak  hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Soğan ve sarımsak aynı zamanda doğal  bir antibiyotik deposu kabul edildiğinden tüketildiğinde, enfeksiyon riskini  azaltır. Sarımsak selenyum açından çok zengindir. Bu nedenle hastalık önleyici  etkisi vardır. Genç kalmanın anahtarlarındandır. Kısacası her yönüyle sağlıklı  besinleri içeren Şiveydiz mükemmel denilebilecek bir besin çeşididir."

tarifi-4.jpgtarifi-3.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡